Testem v Portimau odstartovali sezonu jezdci Ducati SBK

Na dráze portugalského okruhu Algarve zahájili přípravu na blížící se sezonu 2016 mistrovství světa superbikových motocyklů jezdci tovární stáje italského výrobce Aruba.it Racing-Ducati SBK Team Chaz Davies a Davide Giugliano. Tým nyní míří na jih Španělska, kde od 26.ledna absolvuje další dva dny testování v Jerezu.

Tým Ducati v Portugalsku testoval dva dny a s výsledky jsou spokojeni. Chaz Davies zajel celkem 119 kol a v sedle Ducati Panigale specifikace 2016 nastavil nejlepší čas na hodnotu 1'42,7 sekundy.

Tým Ducati v Portugalsku testoval dva dny a s výsledky jsou spokojeni. Chaz Davies zajel celkem 119 kol a v sedle Ducati Panigale specifikace 2016 nastavil nejlepší čas na hodnotu 1'42,7 sekundy. „Hned první den jsme se kompletně zaměřili na novou elektroniku, už jen proto, že jsme půl dne měli částečně mokrou dráhu. Podařilo se nám získat určité výhody ve srovnání s rokem 2015, ale stále ještě máme pár věcí, které je třeba dotáhnout do konce. Také u přední vidlice jsme si potvrdili, že pokračujeme správným směrem.“

„Dnes jsme den věnovali závodní simulaci, která mi v mnohem pomohla. Celkově jsme pracovali metodicky, nikam nespěchali, abychom správně porozuměli všem novým dílům. Jsem spokojený a připraven na další test v Jerezu,“ dodal Chaz Davies, který byl loni v šampionátu World SBK na skvělé druhé pozici.

Naopak Ital Davide Giugliano měl loni pořádnou smůlu na zranění. Vše je ale zapomenuto a Giugliano teď v Portimau odstartoval přípravu na nový ročník testem v němž zajel celkem 77 kol s nejlepším časem 1'43,6 sekundy. Podobně jak jeho týmový kolega zkoušel novinky jako přední vidlice Öhlins nebo nejnovější verzi motorové brzdy.

„V posledních dvou dnech jsme zkoušeli pár aktualizací a soustředili se na jejich nastavení,“ řekl Ital. „Po fyzické stránce se cítím dobře a vracím se zpátky do formy. Rovněž velmi dobře spolupracujeme s novými techniky použitím různých metod srovnávání s tím, co jsem už používal a jsem si jistý, že se to vyplatilo. Další vyhodnocení uděláme v Jerezu a konkrétnější obrysy v rámci finálních rozhodnutí získáme v Austrálii.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist