Test WSBK - V neděli zajel v Portimau nejrychleji Rea

Týmy mistrovství světa superbikových motocyklů po testech v Jerezu zamířily do Portugalska, kde je pro většinu z nich poslední test na evropské půdě před odletem do Austrálie, kde na ně čeká dvoudenní oficiální test a zahájení sezony na Phillip Islandu. Mezi testujícími nechybí český jezdec Ondřej Ježek, který je letos jezdcem Yamahy týmu Guandalini Racing.

Příprava jezdců WSBK na zahajovací podnik sezony v Austrálii dnes pokračovala na portugalském okruhu v Portimau. Někteří jezdci měli k dispozici dva motocykly, takže proto jsou v časomíře uvedeni dvakrát. Nejrychlejší je Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) s kolem za 1'41,475 sekundy. Téměř půl sekundy ztratil jeho týmový kolega Tom Sykes (Kawasaki Racing Team).

Výborně si vedl Michael van der Mark (Pata Yamaha Official WorldSBK Team), který je vlastně třetí s časem 1'42,218 sekundy a na prvního ztrácí sedm desetin. Holanďan byl také poslední v jedné sekundě. Čtvrtý Marco Melandri (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team) už ztrácí 1,2 sekundy. První pětku uzavírá Alex Lowes (Pata Yamaha Official WorldSBK Team) s kolem za 1'42,822 sekundy.

Nováček Toprak Razgatlioglu (Kawasaki Puccetti Racing) je v první desítce s časem 1'42,991 sekundy a to je pro Turka rozhodně pozitivní výkon. Společně s ním v Top10 figuruje Leon Camier (Red Bull Honda World Superbike Team), Eugene Laverty (Milwaukee Aprilia), Chaz Davies (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team) a další nováček Michael Rinaldi (Aruba.it Racing - Junior Team).

Český závodník Ondřej Ježek (Guandalini Racing) zajel v neděli maximum na 1'45,829 sekundy. Z jezdců WorldSBK je za Ježkem Patrick Jacobsen (TripleM Honda) a Lorenzo Savadori (Milwaukee Aprilia). Test WorldSBK pokračuje v Portugalsku v pondělí 29.ledna 2018.

Test WorldSBK 2018 – 1.den
Neděle, 28.ledna 2018 – Portimao (POR)

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist