Test WSBK – První den byl v Portimau nejrychlejší Rinaldi

První den testování týmů série MOTUL FIM Superbike World Championship na Autodromo Internacional do Algarve, uzavřel nejrychlejším časem 1'39,639 sekundy Michael Ruben Rinaldi (Ducati). Ital byl o 0,061 sekundy rychlejší než druhý v pořadí Jonathan Rea (Kawasaki). Třetího Álvara Bautistu (Ducati) dělilo od první pozice 0,068 sekundy. Ve středu 1.února je druhý den privátního testu v Portimau a pak už budou týmy balit, protože technika zamíří do Austrálie, dějiště zahajovacího podniku letošní sezony.

První den testování v Portimau přerušily dvě červené vlajky. K prvnímu přerušení dění na trati došlo poté, co v desáté zatáčce havaroval Alex Lowes (Kawasaki Racing Team). O něco později pak spadl ve třinácté zatáčce Xavi Vierge (Team HRC) a červené vlajky znovu zavlály podél trati okruhu Autodromo Internacional do Algarve. První část testu uzavřel s nejrychlejším kolem 1'39,862 sekundy Álvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati).

Nakonec to byl ale Bautistův týmový kolega Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing – Ducati) kdo nastavil nejrychlejší kolo prvního dne v Portimau. Ital zajel 1'39,639 sekundy a dostal se na první místo výsledkové tabulky. Na druhé pozici byl s kolem za 1'39,700 sekundy Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team), třetí čas 1'39,707 sekundy patřil Álvaru Bautistovi, jenž byl stále v desetině na prvního. Dvě desetiny ztrácí čtvrtý Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK), jehož maximem byl čas 1'39,851 sekundy, pátý Andrea Locatelli (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) ztratil na prvního 0,348 sekundy. Ital byl zároveň poslední s časem pod minutu čtyřicet.

Na šestém místě je s kolem 1'40,053 sekundy Xavi Vierge (Team HRC), který to měl během dnes pádem. Poslední v jedné sekundě na prvního byl sedmý Alex Lowes (Kawasaki Racing Team) a osmý Iker Lecuona (Team HRC). Tovární jezdci Hondy měli v garáži japonské techniky HRC, kteří intenzivně pracují na jejich technice pro nadcházející sezonu. První desítku nejrychlejších uzavřela dvojice Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) a Garrett Gerloff (Bonovo Action BMW).

Poprvé letos testovali jezdci týmu MIE Racing Honda, kde je jezdecká sestava Hafizh Syahrin a nováček Eric Granado. Brazilec Granado si na konto připsal jednadvacátý čas 1'43,950 sekundy, Malajec Syahrin byl s kolem za 1'44,242 sekundy dvaadvacátý.

V Portimau testují také jezdci MS supersportů. Nejrychlejším z nich byl první den Nicolo Bulega (Aruba.it Racing WorldSSP Team) s časem 1'43,282 sekundy. Federico Caricasulo (Althea Racing) byl druhý a Raffaele De Rosa (Orelac Racing Verdnatura) třetí. Poprvé testoval tým MIE - MS Honda Racing Team, který japonskou značku vrací do světového šampionátu supersportů. Tým nastupuje do sezony s jezdci Tarranem Mackenziem a Adamem Norrodinem. Ani jeden z jezdců ale neměl zařízení na zaznamenání časů, takže tyto údaje nebyly v úterý k dispozici.

Test WSBK – 1.den
Úterý, 31.1.2023 – Portimao (POR)
portimao-test-results-day1.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist