Test WorldSSP – První je Sofuoglu, Ježek je po dvou dnech devátý

Druhý den oficiálního testu mistrovství světa FIM Supersport ovládl na australském okruhu Phillip Island Kenan Sofuoglu, úřadující světový šampion. Jezdec Kawasaki byl ve srovnání s druhým Lorenzem Zanettim rychlejší o sedm desetin sekundy. Do hry se po těžkém zranění ze závěru loňské sezony vrací Jules Cluzel, jenž si v úterý dojel pro třetí čas. Český závodník Ondřej Ježek je po dvou dnech testování v kombinaci časů devátý a v úterý to měl s pádem v jedenácté zatáčce. Další akce supersportů na australské dráze už bude spojena s přípravou na víkendový zahajovací podnik sezony.

První část testu supersportů začala se zpožděním kvůli incidentu ze závěru prvního tréninku SBK. Ani tady se jezdci nevyhnuli pádům a na zemi skončil Patrick Jacobsen (Honda World Supersport Team), Kyle Smith (CIA Landlord Insurance Honda), Adrien Wagner, Gino Rea (GRT Racing Team) a Stefan Hill (CIA Landlord Insurance Honda), který po pádu v jedenácté zatáčce musel na ošetření.

Nejrychlejším jezdcem je po dopolední části Kenan Sofuoglu (Kawasaki Puccetti Racing) s maximem na 1'34,436 sekundy. Francouz Jules Cluzel (MV Agusta Reparto Corse) se dostává do tempa a je s časem 1'34,606 sekundy druhý. Na třetí pozici je Němec Kevin Wahr (German Ballons Team Lorini), čtvrtý Randy Krummenacher (Kawasaki Puccetti Racing) a Američan Patrick Jacobsen je se ztrátou necelých sedmi desetin pátý. Český závodník Ondřej Ježek (GoEleven Team) zajel kolo desátým časem 1'35,457 sekundy.

Test World SSP – Phillip Island – 2.den
Úterý, 23.února 2016
Test 1.část (dopoledne) - WorldSSP_FP1_D2.pdf

Nejrychlejším jezdcem druhého dne testu v Austrálii je turecký závodník Kenan Sofuoglu (Kawasaki Puccetti Racing) s časem na kolo 1'33,786 sekundy. Na druhé místo se posunul Lorenzo Zanetti (MV Agusta Reparto Corse), jehož ztráta představuje téměř sedm desetin. V jedné sekundě za Sofuoglem následuje třetí Jules Cluzel (MV Agusta Reparto Corse), čtvrtý Randy Krummenacher (Kawasaki Puccetti Racing), pátý Kevin Wahr (German Ballons Team Lorini) a šestý Alex Baldolini. Australan Anthony West je v kombinaci časů třináctý, celkově čtrnáctý.

Ve druhém tréninku havaroval v jedenácté zatáčce Ondřej Ježek (Team GoEleven), ale naštěstí bez vážného zranění. „Druhý den jedenácté místo po velkém pádu v předposlední zatáčce. Naštěstí bez větších zranění. Po dvou dnech celkově deváté místo. Panovalo velké horko a motorka neměla optimální přilnavost. Časy se proto příliš nezlepšovaly a bylo hodně pádů. Naraženin je dost, ale už se těším na pátek. Bude chladněji.“

Test World SSP – Phillip Island – 2.den
Úterý, 23.února 2016
Test 2.část (odpoledne) - WorldSSP_FP2_D2.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist