Termíny předsezonních testů WorldSBK

Sezona MS superbiků sice skončila jen nedávno, ale pro jezdce a týmy zatím nic nekončí, protože je třeba testovat techniku na nový ročník MOTUL FIM Superbike World Championship 2023, jenž startuje už koncem února v Austrálii.

Předsezonní příprava má prozatím pět testovacích termínů. Dva jsou už nyní v prosinci a to na okruhu v Jerezu. Začátkem prosince má na jihu Španělska objednaný termín testu Kawasaki Racing Team s jezdci Jonathanem Rea a Alexem Lowesem. Testovat by měl také Tom Sykes, který se do WSBK vrací s týmem Puccetti Racing. Na dráze budou také týmy a jezdci německého výrobce BMW.

V polovině prosince v Jerezu týmy testují tři dny. Tentokrát testuje Yamaha s továrním týmem Pata Yamaha with Brixx WorldSBK, kde je dvojice Toprak Razgatlioglu a Andrea Locatelli. Na dráze bude také druhý tým tří ladiček GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team s novou jezdeckou dvojicí Dominique Aegerter a Remy Gardner. Testovat bude také dvojice Team HRC Iker Lecuona a Xavi Vierge plus jezdci týmu MIE Racing Honda Team.

V novém roce jsou dva testy koncem ledna. V tom prvním už bude na dráze početnější skupina testujících a mezi nimi jezdci týmů Kawasaki Racing Team, Pata Yamaha with Brixx WorldSBK, GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team, týmy BMW, ale především vítězný tým letošního ročníku Aruba.it Racing – Ducati v sestavě s Álvarem Bautistou a Michaelem Rubenem Rinaldim. Druhý lednový termín testu je v portugalském Portimau, jenž bude v podobném složení jako ten předcházející v Jerezu.

Poslední test je oficiálním testem Dorny pro všechny jezdce a týmy WorldSBK a WorldSSP. Termín je v týdnu před prvním podnikem sezony, což je po nějaké době znovu Austrálie. To znamená, že týmy budou testovat dva dny na Phillip Islandu. Sezona začíná prvními tréninky v pátek 24.února 2023.

Předsezonní testy WSBK pro období 2022-2023:

  • 1/2.prosince 2022: Circuito de Jerez – Angel Nieto (SPA)
  • 13/14/15.prosince 2022: Circuit de Jerez – Angel Nieto (SPA)
  • 25/26.ledna 2023: Circuit de Jerez – Angel Nieto (SPA)
  • 31.ledna - 1.února 2023: Autodromo Internacional do Algarve (POR)
  • 20/21.února 2023: Oficiální test WSBK/WSSP, Phillip Island Grand Prix Circuit (AUS)

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist