Team Ducati Alstare oficiálně

Pro pozorné čtenáře našeho webu to sice není žádné překvapení, ale od včerejška je vše "pod střechou" a potvrzeno, neboť ve Valencii byla oficiálně podepsána smlouva mezi továrnou Ducati a týmem Alstare.

Továrna Ducati a týmový šéf Alstare Francis Batta podepsali smlouvu do konce roku 2014.

Jako piloti byli potvrzeni Španěl Carlos Checa a Ital Ayrton Badovini. O motocyklovou techniku se budou starat jak zaměstnanci týmu Alstare, tak i speciální technici přímo z továrny Ducati. Tým pojede s motocykly Ducati 1199 Panigale pod názvem «Team Ducati Alstare».


Na testech na okruhu v Alcanizi "MotorLand Aragón" ve dnech 14./15. listopadu bude Alstare a Ducati poprvé spolupracovat společně. Koncem listopadu ve dnech 28.-30., tedy před povinnou testovací přestávkou, je pak na pořadu třídenní test v Jerezu.

"My od Ducati máme velkou radost z podepsání této smlouvy. Profesionalita, náruživost a sportovní duch týmu Francise Batti a jeho struktura, která je na vysokém standartu co se týká organizace a veškerého zařízení byly rozhodujícími faktory v našem rozhodování. Máme před sebou hodně práce, ale jsem si jist, že ji zvládneme", řekl ředitel superbikového projektlu u Ducati Ernesto Marinelli.

Alstare a Ducati už spolu jednou spolupracovali, v rocích 1995 až 1997. "Opravdu se těším, že opět patříme k rodině Ducati. Už v minulosti jsem slavili společně hodně úspěchů a Ducati je dodnes jedna z nejprestižnějších značek. Máme před sebou velkou výzvu, ale ta nás pouze ještě více motivuje. Uděláme vše proto, abychom byli úspěšní", byl hodně nadšený majitel týmu Alstare Francis Batta, který se tak po roce pauzy opět vrací do světového superbikového paddocku.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist