Tardozzi: Xaus by neměl v Portimao chybět

Dle týmového šéfa továrního týmu BMW Davide Tardozziho by španělský jezdec Ruben Xaus neměl chybět na startu mistrovského závodu v Portimao.

Po neúčasti španělského továrního jezdce BMW Rubena Xause v premiérovém závodě letošní sezóny superbiků na Phillip Islandu a jeho ztráty důvěry v motocykl BMW S1000RR se vyrojily spekulace o Rubenově dalším působení v týmu bavorské továrny. 


Týmový manažér Davide Tardozzi nyní potvrdil, že účasti Španěla v Portimao nic nestojí v cestě: "Nejdůležitešjí je, aby byl Ruben v Portimao v té nejlepší možné formě. A na tom právě pracujeme, je to moje priorita" a dále dodal: "Rubenovi se nedaří špatně. Jsem právě ve Španělsku a mluvil jsem s ním. Ruben si myslí, že může i nadále jezdit rychle. Pozoroval jsem ho 2 dny a proto si myslím, že bude připraven v Portimao závodit". 

V Portugalsku bude současný motocykl BMW vylepšen o několik maličkostí, neboť Troy Corser sice skončil v Austrálii dvakráte v Top 10, ale plánovaná umístění nejvyšším managementem továrny jsou stabilní umístění v Top 5. "Máme připravena další malá zlepšení, ovšem nějaký obrovský skok nemůžeme čekat. Není přece možné skočit ze sedmého místa hned na první. Dům se také staví cihla po cihle", vysvětluje Tardozzi. 


V každém případě je určitě zajímavé, že na okruhu Ricarda Torma probíhají současně testy továrního superbikového týmu BMW s nizozemským jezdcem Barry Venemanem, jinak jezdcem IDM.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist