Také Byrne nazpět do BSB?

Dobrá místa v seriálu WSBK jsou už zaplněna, a o Shane Byrneho zas takový zájem není. "Shakey" samotný tak nevyučuje návrat do BSB!

Po Japonci Yukio Kagayamovi -  měl by jet "BSB" v týmu Crescent Suzuki, ovšem podepsanou smlouvu dle vlastního vyjádření ještě nemá 


a po jeho krajanovi Ryuichi Kiyonarimu (pokud mu nevyjde angažmá u Stiggy Honda), zamíří možná nazpět do tohoto britského mistrovství superbiků i Shane Byrne.


Důvodem je totiž skutečnost, že u Ducati jsou už skoro všechny místa na rok 2010 obsazená. 

Noriyuki Haga a Michel Fabrizio pojedou tovární motocykly Ducati, Carlos Checa podpesal celkem neočekávěně u týmu Althea, náš Jakub Smrž naopak zůstal u Guandaliniho. Možnost, že některý z těchto dvou týmů nasadí ještě druhý motocykl, je hodně teoretická: "V roce 2010 budou na startu pouze tři satelitní motocykly Ducati" opakuje stále týmový manažér Ducati-Xerox, Davide Tardozzi. 

Otevřená je situace u týmu  DFX, který doposud nepodepsal na rok 2010 smlouvu se žádným jezdcem. Velkou šanci má nejen díky štědrému sponzorskému příspěvku Fonsi Nieto, i jeho poslední výsledky byly O.K. Ovšem jmenovaný Španěl by rád jel závody Grand Prix a sice Moto2 v rodinném týmu G22. 

Francouz Régis Laconi (34 let) sice absolvoval při testech v Portimao pro tým DFX comeback, ovšem jeho změřené časy byly hodně vzdáleny ostatní konkurenci a sám je komentoval slovy: "Na to, abych odstartoval svou novou kariéru, jsem už trochu starý a navíc musím být realistou", řekl vícemistr světa z roku 2004. 


A tak zatím zůstává Britovi Shane Byrnemu, v letošním roce nejlepšímu privátnímu jezdci na motocyklu Ducati a druhému nejlepšímu soukromníkovi vůbec (za Leonem Haslamem - Stiggy Honda) tkzv. Černý Petr.

Angličan nepochodil ani u Kawasaki (přednost dostal jeho krajan Tom Sykes a ani u Aprilie - tady pojedou buď Leon Camier nebo Alex de Angelis) a jelikož Shakey dobře ví, že u Ducati a je úplně jedno u kterého týmu, nebude mít k dispozici vítězný motocykl, tak se chce vrátit nazpět do BSB. 


Byrne přitom patřil při zimních testech k těm absolutně nejlepším, ovšem vývoj jeho motocyklu Sterilgarda Ducati už během sezóny kvůli finančním problémům nepokračoval a 32-letý britský ex-šampion jen málokdy měl šanci bojovat o podiové umístění, navíc platební morálka jeho týmu byla hodně mizerná: "Nechci už jet další sezónu, kdy budu bojovat pouze o desátá místa, já chci vyhrávat závody", řekl jasně osmý muž letošního mistrovství světa superbiků Shane Byrne. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist