Sylvain Guintoli chce jet v Monze rychlostí 340 km/h!

Piloti továrního týmu Aprilia Sylvain Guintoli a Eugene Laverty zaujímají v průběžné tabulce MS-Superbike před závodním víkendem na klasické severoitalské trati "Autodromo Nazionale di Monza" místo první a druhé.

Vedle dvojnásobného vedení v klasifikaci pilotů díky Sylvainu Guintolimu a Eugene Lavertymu vede Aprilia i mistrovství světa konstruktérů s celkovým ziskem 131 bodů před BMW (99) a třetí je Kawasaki (94). Po Lavertyho vítězství ve druhé assenské jízdě by samozřejmě tým z Noale chtěl naplno uspět i při domácím závodě.
Severní Ir ostatně vyhrál v Monze už ve své premiérové sezóně 2011 a proto přijíždí do Monzy s hodně velkým sebevědomím: "Vítězství v Assenu bylo pro mě hodně důležité. Rozhodně jsem s ním nepočítal a tak mně toto vítězství dodalo velkou dávku sebevědomí. Okruh v Monze nám ostatně vyhovuje. Důležitý je zde Topspeed a to je velká přednost RSV4".
Také lídr MS-Superbike Guintoli se moc těší na tradiční okruh: "Je vždy hrozně pěkné, závodit zde. A když sem člověk přijíždí jako lídr šampionátu, tak je to přímo senzační. Mám rád tento okruh a Aprilia zde skvěle funguje. Chtěl bych zde zajet dva dobré výsledky a pokud by to bylo možné, tak pokořit rychlostní superbikový rekord", dává si před Monzou svůj soukromý cíl Guintoli.

Jen pro milovníky statistiky:
Aktuální rekord Superbike drží od sezóny 2012 Tom Sykes, který se svou Kawasaki ZX-10R "v háku" za Maxem Biaggim (Aprilia) dosáhl neuvěřitelných 339,5 km/h!

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist