Sylvain a Kuba po Assenu

První historické vítězství českého superbikového týmu Effenbert Liberty Racing vůbec a k tomu nádavkem druhé místo - to byl nedělní závodní den Sylvaina Guintoliho. Skvělý závodní výkon v obou jízdách, bohužel neproměněný ve dvě hodně reálná podiová umístění - takový byl jeho oblíbený Assen pro Jakuba Smrže.

Skončil se vzrušující závod v Assenu, a my už musíme zaměřit pozornost na další výzvu seriálu WSBK, která se bude konat už za necelých 10 dní v Itálii. Sylvain Guintoli a Jakub Smrž, dva z našich protagonistů nedělního závodu na nizozemské půdě, viděli závody na obtížném okruhu TT následovně.
Sylvain Guintoli #50:Byl to fantastický den pro mě a pro tým Effenbert Liberty Racing. Od počátku naši spolupráce se událo mnoho intenzivních zážitků, kdy se střídaly vzpomínky se slzami radosti na naše první stupně vítězů, ale také slzy bolesti jako v Doningtonu minulý rok. Všechny tyto emoce se nyní dostaly úplně do popředí, a získat pro tým první vítězství vůbec, tak na to jsem velmi hrdý. Navíc stát na nejvyšším stupni vítězů a slyšet "Marseillaise", je něco nepřekonatelného a intenzivního.
Chtěl bych poděkovat každému z mých chlapců za tvrdou práci a jejich podporu v dobrých i těžkých chvílích. Chci poděkovat Mariu Bertucciovi za realizaci toho, že dal dohromady tento fantastický tým lidí a že mně dal šanci pro něj závodit.

Zdá se, že naše pracovní metoda vyplácí své dividendy, takže budeme pokračovat ve stejném duchu. Můj "gutt" pocit mně říká, že ještě přijde mnohem více….”

Jakub Smrž #96: “Měl jsem opravdu skvělý závodní den, ale se špatnými výsledky. Jsem velmi smutný, ale pro zbytek sezóny vidím vše hodně pozitivně, neboť máme velmi dobrou rychlost a já se cítím na své Ducati hodně jistě. V prvním závodě jsem bojoval velmi pěkně v souboji o vítězství a cítil jsem se silnější než ostatní jezdci. Bohužel já a Marco Melandri jsme havarovali, když na části trati začalo pršet a traťoví maršálové na to vůbec nereagovali. Můj tým odvedl perfektní práci a hodně poškozený motocykl mně připravil do restartovaného závodu. Musel jsem ovšem do něho vyjet až ze zadní pozice na roštu. Byl jsem si jistý, že v dešti budu moci bojovat o vítězství, ale po havárii jsem měl problém s elektrikou a tak sedmé místo bylo maximem.
Ve velké loterii pro druhý závod jsem se rozhodl vzadu pro slick a pro intermedium vpředu, ale udělal jsem chybu s měkčím nastavením. Na částečně mokré trati ze začátku závodu to bylo v pořádku, ale později jsem musel zpomalit. V posledních třech kolech na třetí pozici jsem chtěl pronásledovat Reu a Guintoliho a bojovat s nimi, ale při předjíždění jezdce o kolo zpět, který byl v mé ideální stopě, jsem vyjel z tratě a dostal se na mokrou trávu. A byl jsem bez šance něco zachránit a nespadnout. Je to špatné, mohl jsem dvakrát dokončit závod na stupních vítězů, ale je to závodění a já se už těším na další závody. Chtěl bych poděkovat mému týmu za skvělou motorku pro tento závodní víkend a pogratulovat týmu Effenbert Liberty Racing a Sylvainovi k vítězství!”

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist