Supersonic už zná svého jezdce na rok 2011

Startovní listina WSBK už nabírá svou konečnou podobu. Zaplnila se totiž i kolonka jezdce v italském týmu Supersonic Ducati.

Italský tým Supersonic Ducati pojede i svou druhou sezónu v seriálu WSBK. Po odchodu jezdce Lucy Scassy do supersportů musel tým hledat jiného jezdce a tím bude mladý Francouz Maxime Berger. 21-letý rodák z Dijonu jezdil vloni v seriálu Superstock 1000 ccm na Hondě. Berger vyhrál kromě toho v roce 2007 Superstock 600-Cup, o kubaturu výše se potom stal 2008 a 2010 vicemistrem, v sezóně 2008 pak skončil celkově třetí.


Týmový šéf a majitel Danilo Soncini to potvrdil na motocyklové výstavě EICMA v Miláně. Smlouva s Bergerem je podepsána na dva roky. "Luca (Scassa) sice odešel do SSP, ale my opět nasadíme jednoho jezdce do světového šampionátu superbiků. Náš cíl je, skončit s tímto mladým Francouzem na některém závodě na podiu, což by byl pro náš tým velký úspěch. Jsem přesvědčen o tom, že Ducati bude i nadále velmi dobrým motocyklem, což dokazoval v posledních závodech Checa, hlavně když došlo ke změně váhového limitu ve prospěch Ducati. A oficiální odchod továrny ze šampionátu bude pro nás privátní týmy výhoda, neboť dostaneme ten nejlepší materiál", řekl Danilo Soncini.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist