Superpole: Guintoli 10., Smrž 13.

Tým Effenbert Liberty Racing Team po dobrodružství v San Marinu - Misano Adriatico na okruhu Santa Manica odcestoval na Grand Prix Španělska - Motorland Aragon v Alcanizi s velkou motivací a úsilím, zlepšit celkové a individuální umístění svých jezdců Sylvaina Guintoliho a Jakuba Smrže.

Kvalifikace – Včerejší první páteční kvalifikace nebyla pro náš tým vůbec pozitivní, protože po první kvalifikaci byl Guintoli pouze 17. (2'01.484) a Smrž 20. (2'01.829). Nejlepším byl včera Marco Melandri (Yamaha YZF R1), který se jako jediný dostal za velmi vysokých teplot vzduchu pod hranici dvou minut, když zajel čas 1'59 0.726.

Dnešní kvalifikace ale už byla o něčem jiném, neboť stopky u Kuby Smrže se zastavily na 1'59 0.262, když před ním byl pouze vedoucí jezdec Carlos Checa a za Kubou Smržem pak těsně úřadující mistr světa Max Biaggi. Bezpečně do Superpole postoupil i náš druhý jezdec Sylvain Guintoli, jako 15. s časem 2'00.133.
Superpole – Odpolední Superpole je vždy plné emocí a jezdci se vždy snaží získat v zatáčkách nějakou tu chybějící desetinku. Zatímco jezdec našeho týmu Effenbert Liberty Racing Guintoli se probojoval bez problémů do Superpole 2, tak Smrž se poprvé v této sezóně do Superpole 2 neprobojoval, když skvěle rozjeté své poslední kolo – na 5. místo – nedokončil a musel do kačírku. Musel se tak spokojit se 13. pozicí. Sylvain Guintoli si vybojoval časem 1'58,640 umístění v Top10 a to znamenalo třetí řadu na gridu.
Superpole vyhrál a Pole position si zajistil Marco Melandri časem 1´57,634, což pro něho bylo první místo na gridu po 9 létech, naposled stál na tomto postavení 2. listopadu 2002 ve Valencii, kdy se stal mistrem světa ve dvěstěpadesátkách. Spolu s Melandrim budou stát v první řadě jeho krajan a mistr světa Max Biaggi, Brit Leon Camier a vedoucí jezdec šampionátu Carlos Checa ze Španělska. 

Jakub Smrž:Jsem přesvědčen, že to zítra v závodě bude dobré, ačkoliv umístění v superpoli je sice trochu hořké, ale o všem rozhodla má chyba v posledním kole první části Superpole. Pozitivní ale je mé zlepšení proti včerejšku a to, že jsem nepostoupil poprvé letos ze Superpole 1, je pro mě extra motivace do zítřejšího závodu, abych si zlepšil svou pozici a zařadil se mezi protagonisty.“

Sylvain Guintoli: "Tento okruh je rozdílný proti jiným okruhům a kromě zlepšování nastavení motocyklů se zde jezdec s přibývajícími odjetými okruhy stále může díky svým jezdeckým schopnostem rovněž zrychlovat. Jsem přesvědčen, že zítra budeme schopni říci v závodě své podstatné slovo do jeho průběhu.“




Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist