Superbiky v Brně v roce 2010

Pokud si někdo včera přečetl na jednom českém motocyklovém serveru článek "ŠOK!!!, WSBK se v Brně nepojede" tak musel být opravdu šokován, ostatně byl jsem tím po obdržení několika SMS hodně překvapen nakonec i já sám.

Následující diskuze pod tímto článkem musela všechny utvrdit v tom, že největším zlem českého silničního motocyklového sportu jsou ředitelka brněnského Automotodromu paní Ivana Ulmanová, manažér týmu Cardion AB Motoracing pan Karel Abraham sr. a dokonce i jezdec tohoto týmu Karel "Abaja" Abraham jr., kteří prostě nechtějí z různých důvodů - a to z důvodů hodně přitažených za vlasy - aby se superbiky v Brně vůbec jezdily!!! 

Náš server má k dispozici oficiální mail od pana Radka Ječmínka poslaný na brněnský Automotodrom během dnešního dne a z něho vyjímáme to podstatné: "Pro tuto chvíli proto nejsme schopni poskytnout závazné stanovisko. Předpokládáme, že informaci o dalším postupu obdržíme v horizontu dní. V případě jakýchkoliv nových skutečností Vás budeme samozřejmě okamžitě informovat. S pozdravem, Radek Ječmínek".
 

Zde je nutno připomenout jednu zásadní věc: AČR nikdy nefiguroval jako pořadatel závodů superbiků na "Masecu", tím byla firma FG Sport - kterou zastupuje pan Ječmínek jr. a s tím také zástupci brněnského Automodromu vždy jednali.

Dále je nutno zdůraznit, že navržený pronájem Automotodromu na rok 2010 pro závody superbiků nebyl ani třikrát, dvakrát či kolikrát větší, jak se také v diskuzi ze zasvěcených komentářů objevilo.

A tak je nutno se na závěr zeptat? Nebyl tento článek a jistý motoristický server zneužit k tomu, aby se ze strany pořadatele získaly na tento podnik světového šampionátu superbiků nějaké státní dotace? 

Nevím, vím však jistě, a vy si jako čtenáři udělejte laskavě svůj názor, že zmiňovaní Ivana Ulmanová, Karel Abraham či Abaja nemají s touto věcí vůbec nic společného a pokud by se snad superbiky v příštím roce ńa Masecu nejely - což by byla pochopitelně ohromná škoda - tak se všichni ukřivdění a postižení musí obrátit úplně někam jinam. 

  
 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (19x):



TOPlist