Superbiky v Brně nepojedou

Poté, co v letošním roce zrušili z programu kalendáře mistrovství světa produkčních motocyklů závody v Moskvě a Jihoafrické republice, je superbiková sezona o dva světové podniky chudší, což je samozřejmě velká škoda jak pro kredit samotného mistrovství, tak pro jezdce, týmy, sponzory a samozřejmě fanoušky.

Pokaždé, když bylo oficiálně oznámeno zrušení daného podniku, bylo zároveň upozorněno na skutečnost, že promotér Dorna WSBK a Mezinárodní motocyklová federace (FIM) hledá v tomto směru adekvátní náhradu, kde by bylo možné zrušený závod uspořádat.

V poslední době byl do role favorita číslo jedna médii pasován okruh v Brně, který má velké zkušenosti v tomto směru a rovněž strategická je jeho poloha, protože je přijatelný jak pro fanoušky z Polska, Slovenska, Maďarska, tak Rakouska a Německa.
Na informace, které stavějí Brno do pozice pořadatele závodu SBK jsme se zeptali tiskového mluvčího Autodromu Brno Jiřího Smetany, jenž na otázku webu motorkari.cz, zda je pravdou, že mistrovství světa produkčních motocyklů WSBK přijede do Brna letos v září, odpověděl: „Ne, superbiky letos v Brně nepojedou.“

„Ohledně náhradního závodu Superbiků za Moskvu nebo Jihoafrickou republiku v Brně neproběhla žádná oficiální jednání, takže je jasné, že Superbiky letos v Brně neuvidíme. Každý tento podnik má zalistovací poplatek, který by Autodrom Brno musel uhradit a to za stávající situace skutečně není aktuální,“
dodal Jiří Smetana z Autodromu Brno.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist