Superbikový pátek v Thajsku

Závodní víkend na okruhu Chang International odstartovaly v pátek dopoledne prodloužené první volné tréninky, aby jezdci tříd Superbike a Supersport získali čas si novou dráhu osvojit. V severní části Thajska bylo už dopoledne kolem třiceti a odpoledne byla teplota blízko čtyřicítce. V prvním tréninku superbiků zajel nejrychleji jezdec Kawasaki Jonathan Rea. Odpoledne jeho čas překonal Alex Lowes a s kolem za 1'34,685 sekundy je nejrychlejším jezdcem pátečních jízd. V třídě Supersport byl v prvním tréninku nejlepší Patrick Jacobsen z české stáje Intermoto, celkově je ale nejrychlejší Kyle Smith na Hondě, jehož maximum na kolo je 1'38,490 sekundy.

Kapitoly článku

Supersport – 1.volný trénink

Velmi dobře zahájil závodní víkend v Thajsku český tým Kawasaki Intermoto Ponyexpres jehož jezdec Patrick Jacobsen byl v prvním prodlouženém tréninku na dráze okruhu Chang International nejrychlejší. Američan zajel kolo za 1'38,592 sekundy a byl o necelé tři desetiny rychlejší než druhý v pořadí Kyle Smith (Pata Honda World Supersport Team).

Na třetí pozici je s časem 1'38,991 sekundy Kenan Sofuoglu (Kawasaki Puccetti Racing), který je zároveň poslední s časem pod minutu a devětatřicet sekund. Domácí závodník Ratthapark Wilairot (Core“ Motorsport Thailand) nastavil čtvrtý čas a první pětici nejrychlejších uzavřel jezdec MV Agusty Lorenzo Zanetti (MV Agusta Reparto Corse).

Francouz Lucas Mahias (Kawasaki Intermoto Ponyexpres) je s časem 1'39,806 sekundy devátý nejrychlejší a poslední, který zajel kolo pod minutu a čtyřicet sekund. Kevin Wahr (SMS Racing) zajel své maximum na hodnotu 1'40,782 sekundy, což mu v prvním volném tréninku stačilo na sedmnáctou pozici.

Harmonogram víkendu.

Supersport World Championship - 1. volný trénink
30°C - dráha suchá - 34°C – vlhkost 63%
Výsledky tréninku - SSP_FP1.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist