Superbikový pátek v Austrálii

Kapitoly článku

Superbike - 2.volný trénink

Druhý trénink vyhrál časem 1'31,242 sekundy Jordi Torres (Aprilia Racing Team – Red Devils) před svým týmovým kolegou Leonem Haslamem (Aprilia Racing Team – Red Devils) a třetím v pořadí Tomem Sykesem (Kawasaki Racing Team). V kombinaci obou tréninků ale zůstává nejrychlejším jezdcem pátečních jízd Alex Lowes (Voltcom Crescent Suzuki) s časem 1'30,855 sekundy, který nastavil v prvním tréninku.

Na druhé místo se tak posunul Jordi Torres (Aprilia Racing Team – Red Devils), třetí je Tom Sykes (Kawasaki Racing Team), čtvrtý Leon Haslam (Aprilia Racing Team – Red Devils), pátý Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) a šestý nováček v superbikovém šampionátu Nico Terol (Althea Racing). Pozitivem je také sedmé místo Michaela van der Marka (Pata Honda World Superbike). Jezdec Ducati Chaz Davies (Aruba SBK Team) si v pátek zajel pro osmý čas, Španěl David Salom (Team Pedercini) je devátý a Francouz Randy De Puniet (Voltcom Crescent Suzuki) desátý.

Brit Leon Camier (MV Agusta Reparto Corse) dostal MV Agustu na jedenáctou příčku, což je pozitivní znamení. Britský jezdec má za sebou Francouze Sylvaina Guintoliho (Pata Honda World Superbike) a třináctého Sylvaina Barriera (BMW Motorrad Italia SBK Team).

Odpoledne se také dost padalo. Na zemi skončil dvacátý Niccoló Canepa (Team Hero EBR), který měl dopoledne technické problémy a netrénoval. Odpoledne pak motorku neudržel v desáté zatáčce. Ve stejném místě přišel o předek Leon Haslam (Aprilia Racing Team – Red Devils). V jedenácté zatáčce pak spadl Sylvaina Barriera (BMW Motorrad Italia SBK Team).

Australan Troy Bayliss (Aruba SBK Team) je po dvou trénincích osmnáctý a stejně jako všichni jeho soupeři má ještě k dispozici sobotní třetí volný trénink, aby rozhodl o své šanci bojovat o první Superpole ročníku 2015.

Harmonogram víkendu.

Superbike World Championship - 2.volný trénink
26°C - dráha suchá - 51°C – vlhkost 63%
Výsledky tréninku - SBK_FP2.pdf
Kombinace tréninkových časů - SBK_FP1+FP2.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist