Superbikový pátek v Austrálii

Páteční tréninky na první závod sezony proběhly na suchém povrchu okruhu Phillip Island s teplotami kolem pětadvaceti stupňů. V závěru dne měl asfalt přes čtyřicet stupňů a odpolední tréninky určily konečnou podobu výsledkové listiny s datem 20.února. Nejrychlejším jezdcem třídy Supersport je s časem 1'33,305 sekundy Francouz Jules Cluzel z MV Agusta.

Kapitoly článku

Supersport – 1.volný trénink

První volný trénink na australský závod vyhrál turecký závodník Kenan Sofuoglu (Kawasaki Puccetti Racing) časem na kolo 1'33,326 sekundy. Necelé dvě desetiny ztratil Jules Cluzel (MV Agusta Reparto Corse), třetí nejrychlejší byl jezdec Hondy Kyle Smith (Pata Honda World Supersport Team). Do jedné sekundy se vešel jezdec české stáje Lucas Mahias (Intermoto Kawasaki Ponyexpres) a Lorenzo Zanetti (MV Agusta Reparto Corse), který zároveň uzavřel první pětku.

Američan Patrick Jacobsen (Intermoto Kawasaki Ponyexpres) byl v prvním tréninku devátý s časem 1'34,654 sekundy. Němec Kevin Wahr (SMS Racing) zaznamenal technické problémy s motocyklem a v prvním tréninku nemá měřený čas.

Supersport World Championship - 1. volný trénink
21°C - dráha suchá - 25°C – vlhkost 76%
Výsledky tréninku - SSP_FP1.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist