Superbikový pátek v Austrálii

Páteční první tréninky na Phillip Islandu poznamenaly nepříznivé povětrnostní podmínky. Kvůli dešti byla dráha australského okruhu dopoledne mokrá, takže první tréninky v třídě Supersport absolvovalo jen pár jezdců. Odpolední tréninky již proběhly za poměrně lepších podmínek.

Kapitoly článku

Supersport – 1.volný trénink

První trénink třídy Supersport poznamenala nepřízeň počasí. Kromě čtyř jezdců, kteří zajeli měřené kolo, zůstali všichni ostatní sedět v boxech. Zatím nejrychlejší čas 1´51,460 sekundy zajel Australan jedoucí na divokou kartu Billy McConnell (Smiths Triumph) s motocyklem Triumph Daytona 675R. Jediným z pravidelných jezdců supersportové kategorie, který dopoledne zajel měřené kolo je Roberto Rolfo z týmu Go Eleven.

Na dráhu vyjel také Fraser Rogers (COM Plus SMS Racing), ale hned po prvním kole se vrátil do boxů a proto nemá měřený čas. Výjezd na trať zatím odložil Jack Kennedy (CIA Insurance Honda), který si při testování začátkem týdne zlomil kotník. Na mokré dráze by IR příliš riskoval, takže to chce zkusit v sobotu.

Supersport World Championship - 1. volný trénink
16°C - dráha mokrá - 16°C – vlhkost 78%

01- Billy McConnell – Smiths Triumph – Triumph Daytona 675R – 1’51.460
02- Graeme Gowland – Smiths Triumph – Triumph Daytona 675R – + 6.411
03- Roberto Rolfo – Team Go Eleven – Kawasaki ZX-6R – + 8.082
04- Ryan Taylor – Oz Wildcard Racing – Yamaha YZF R6 – + 9.811

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist