Superbiková sobota v Austrálii: Pole position má Rea s Cluzelem

Kapitoly článku

Supersport – kvalifikace

Termín začátku kvalifikace posunuli na pět minut po sedmnácté hodině místního času, protože v Superpole 2 došlo k nehodě Davida Saloma a následnému zdržení. Australané tak odjeli svůj závod v rámci víkendového podniku na Phillip Islandu a supersporty zahájily kvalifikační trénink pět minut po sedmé ranní SEČ. Teplota byla přibližně na třiatřiceti stupních a asfalt měl kolem padesáti.

V úvodních deseti minutách měl horkou chvilku Kenan Sofuoglu (Kawasaki Puccetti Racing), jehož Kawasaki málem vyhodila ze sedla, ale Turek celou situaci ustál. V té době vedl tabulku časů s kolem za 1'33,431 sekundy Jules Cluzel (MV Agusta Reparto Corse), druhý byl Kenan Sofuoglu se ztrátou 0,090 sekundy a třetí Lorenzo Zanetti (MV Agusta Reparto Corse). Američan Patrick Jacobsen (Intermoto Kawasaki Ponyexpres) byl s časem 1'34,705 sekundy osmý, Lucas Mahias zůstával zatím bez času v boxech a Kevin Wahr (SMS Racing) figuroval s šestnáctým časem 1'36,028 sekundy.

V polovině kvalifikace zůstávalo vše při starém a k žádným změnám na vedoucích pozicích nedocházelo. Všichni připravovali strhující závěr ve znamení útoku na pole position. Osmnáct minut před koncem to ve čtvrté zatáčce zahodil Kyle Smith, který byl s časem 1'34,016 sekundy čtvrtý. Britovu Hondu ale oklepali ze štěrku, Smith byl zpátky na dráze a rychle mířil do boxů.

Ani závěrečné minuty na podobě první řady startovního roštu nic nezměnily, jen Jules Cluzel ještě zlepšil svůj čas na pole position hodnotou 1'33,379 sekundy. Na druhém místě skončil Kenan Sofuoglu, třetí do závodu odstartuje Lorenzo Zanetti. Všechny tři dělí necelé dvě desetiny. Lucac Mahias (Intermoto Kawasaki Ponyexpres) se do závodu kvalifikoval sedmým časem 1'34,307 sekundy, Patrick Jacobsen byl třináctý s časem 1'34,705 sekundy a Kevin Wahr zajel sedmnáctý čas 1'34,937 sekundy.

Zajímavý výkon v podobě devátého místa na startu předvedl nováček Dominic Schmitter (Go Eleven Kawasaki), který dnes zaznamenal pád. Parádní výkon také předvedl jezdec na divokou kartu Aiden Wagner (Oz Wildcard Racing), který se do závodu kvalifikoval dvanáctý. Další Australan Sam Lambert (Sam Lambert Racing) se do závodu kvalifikoval třiadvacátý a bude zde reprezentovat značku Triumph.

Harmonogram víkendu.


Supersport World Championship – Kvalifikace
33°C – dráha suchá - 59°C – vlhkost 42%
Výsledek kvalifikace - SSP_QP.pdf
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist