Superbiková sobota v Austrálii: Pole position má Rea s Cluzelem

Kapitoly článku

Superbike – Superpole 1

Přesně v pět hodin ráno středoevropského času vyrazila na trať Phillip Islandu desítka závodníků, která v Superpole 1 bojovala mimo pozic na startu také o dvě postupová místa do Superpole 2. V patnácti minutách se mělo rozhodnout. Po pěti úvodních minutách nejdřív vedl Randy De Puniet (Voltcom Crescent Suzuki), ale byl následně překonán Leandrem Mercadem 1'32,062 sekundy a Jedem Metcherem 1'32,727 sekundy. Před polovinou havaroval v první zatáčce domácí závodník Mathew Walters, ale naštěstí odešel z místa pádu po svých. Chvíli to ale znamenalo žlutou vlajku a všichni zamířili do boxů vyměnit pneumatiky.

V době, kdy do konce Superpole zbývalo pět a půl minuty, vyvěsili červené vlajky kvůli znečištění trati. Netrvalo dlouho a na Phillip Islandu se pokračovalo dál. Jednalo se o první zatáčku, kde zůstalo pár dílů z Waltersovy Kawasaki. Randy De Puniet byl rychle na trati a snažil se získat postupovou pozici.

Do Superpole 2 postupuje dvojice závodníků na motocyklech Ducati Panigale Matteo Baiocco (Althea Racing) a Leandro Mercado (Barni Racing). Randy De Puniet se snažil, ale nakonec je z toho třinácté místo na startu. Čtrnáctý odstartuje do závodu superbiků Troy Bayliss (Aruba Ducati SBK).

Superbike World Championship – Superpole 1
33°C – dráha suchá - 58°C – vlhkost 42%
Výsledky - SBK_Superpole 1.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist