Superbiková sobota v Austrálii: Pole position má Rea s Cluzelem

Kapitoly článku

Supersport – 3.volný trénink

Třetí a zároveň závěrečný trénink jezdců a týmů třídy Supersport vyhrál francouzský závodník Jules Cluzel (MV Agusta Reparto Corse) časem na kolo 1'33,306 sekundy. Cluzel tak pokračuje v nastaveném tempu vstříc prvnímu pole position sezony, které ale v této chvíli samozřejmě jisté nemá. Na druhém místě je Kyle Smith (PATA Honda World Supersport Team), jenž dobře zabojoval a jeho naděje jsou stejně vysoké jako ty Francouzovy. Brit byl pomalejší o 0,340 sekundy.

Na třetím místě trénink dokončil další jezdec Hondy Gino Rea (CIA Landlords Insurance Honda). Do pátého místa zajel Lorenzo Zanetti (MV Agusta Reparto Corse) a Kenan Sofuoglu (Kawasaki Puccetti Racing) jehož ztráta na Cluzela představuje šest desetin, což zase není tak moc. V kvalifikaci se uvidí, jak mají jezdci nastaveno na výrazně teplejší podmínky než jaké panují na Phillip Islandu dopoledne.

Z jezdců českých týmů se nejlépe dařilo Američanu Patricku Jacobsenovi (Intermoto Kawasaki Ponyexpres) s šestým časem 1'34,025 sekundy. Francouz Lucas Mahias (Intermoto Kawasaki Ponyexpres) byl dvanáctý s časem 1'34,566 sekundy a Němec Kevin Wahr (SMS Racing) zajel sedmnáctý čas 1'35,165 sekundy.

Harmonogram víkendu.

Supersport World Championship - 3.volný trénink
22°C - dráha - 30°C – vlhkost 76%
Výsledky tréninku - SSP_FP3.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist