Superbiková sobota v Austrálii: Pole position má Rea s Cluzelem

Třetí volný trénink jeli jezdci superbikových motocyklů na suchém povrchu dráhy Phillip Islandu a již za poměrně vysokých teplot. V sobotu je zatím v superbicích nejrychlejší Leon Haslam na Aprilii a Michael VD Mark na Hondě. V Kategorii Supersport je zatím nepřekonatelný Jules Cluzel. První pole position sezony získal v třídě Superbike britský jezdec Kawasaki Jonathan Rea. Superpole 2 ale jezdci superbiků neabsolvovali kompletní, protože ji čtyři minuty před koncem zastavily červené vlajky kvůli nehodě Davida Saloma, který skončil v péči lékařů. První pole position sezony třídy Supersport získal pro MV Agustu Jules Cluzel.

Kapitoly článku

Superbike – 3.volný trénink

Třetí trénink vyhrál časem 1'30,791 sekundy Leon Haslam (Aprilia Racing Team – Red Devils) na Aprilii, který společně se svým týmovým kolgou Jordi Torresem (Aprilia Racing Team – Red Devils) zajel čas pod minutu a jednatřicet sekund. Třetí čas dne si na konto připsal Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team), čtvrtý byl Nicolas Terol (Althea Racing) a první pětici uzavřel Chaz Davies (Aruba Ducati SBK).

Dosud nejrychlejší Alex Lowes (Voltcom Crescent Suzuki) byl s časem 1'31,530 sekundy osmý za Tomem Sykesem (Kawasaki Racing Team) a Davidem Salomem (Team Pedercini). Časy do první desítky zajeli Sylvain Guintoli (Pata Honda World Superbike) a Michael van der Mark (Pata Honda World Superbike).

Během třetího tréninku havaroval Roman Ramos (Go Eleven Kawasaki), který neustál průjezd šestou zatáčkou a musel do zdravotního centra okruhu Phillip Island na vyšetření.

Protože třetí trénink rozhoduje v kombinaci s úvodními dvěma o složení dvacetičlenného Superpole, do Superpole 2 (boj o pole position) postupuje těchto prvních deset nejrychlejších – Leon Haslam, Jordi Torres, Alex Lowes, Jonathan Rea, Nicolas Terol, Chaz Davies, Tom Sykes, David Salom, Sylvain Guintoli a Michael VD Mark.

V Superpole 1 je dalších deset závodníků, kteří budou usilovat o postupové dvě pozice do Superpole 2. Mezi nimi jsou například Randy De Puniet (Voltcom Crescent Suzuki) , Leon Camier (MV Agusta Reparto Corse), nováček Leandro Mercado (Barni Racing) nebo legenda Troy Bayliss (Aruba Ducati SBK).

Harmonogram víkendu.


Superbike World Championship - 3.volný trénink
20°C – dráha suchá - 23°C – vlhkost 78%
Výsledky tréninku -SBK_FP3.pdf
Kombinace pro Superpole -SBK_FP1+FP2+FP3.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist