Superbiková neděle na Phillip Islandu: Vítězství slaví Rea, Haslam a Cluzel

Na rozdíl od loňského roku je v den závodu na Phillip Islandu už pěkné horko. Dopolední teploty se pohybují kolem třiceti stupňů a samotné závody tak budou doprovázet vysoké teploty. To sebou přináší loterii s nastavením motocyklů a pro všechny rozhodně napínavé závodění. Oba závody třídy Superbiky skutečně představovaly parádní podívanou. Ten první vyhrál Jonathan Rea, druhý Leon Haslam pro něhož je to první triumf od Kyalami 2010. V závodu supersportů slavil vítězství Francouz Jules Cluzel.

Kapitoly článku

Superbike – Warm UP

Zahřívací trénink superbiků jeli jezdci už za poměrně dost vysokých teplot. Nejrychlejší čas zaznamenal Tom Sykes (Kawasaki Racing Team) s kolem za 1'31,276 sekundy. Na druhém místě je se ztrátou dvou desetin Randy De Puniet (Voltcom Crescent Suzuki) a s minimálními odstupy 0,011 sekundy následuje Nicolas Terol (Althea Racing) a Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team). První pětici uzavírá Jordi Torres (Aprilia Racing Team-Red Devils).

Pád ve druhé zatáčce zaznamenal Sylvain Guintoli (Pata Honda World Superbike), který se s časem 1'32,284 sekundy umístil devátý. Jeho týmový kolega Michael van der Mark byl osmý nejrychlejší. Australan Troy Bayliss (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team) je těsně před závodem s časem 1'32,634 sekundy desátý.

Harmonogram víkendu.

Superbike World Championship – Warm Up
27°C – dráha suchá - 30°C – vlhkost 53%
Výsledek tréninku - SBK_Warm Up.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist