Superbike v Doningtonu začaly Pre-event show

5. kolo letošního superbikového šampionátu FIM Superbike World Championship začalo dnes Pre-event show na okruhu Donington Park. Toho se zúčastnila osmička pilotů z Velké Británie a ze Severního Irska, kteří byli rozděleni do tří dvojic, neboť Leon Camier a Leon Haslam vzhledem ke své aktuální fyzické kondici se těchto zábavných her nemohli nezúčastnili.

Všech šest soutěžících bylo rozděleno do tří párů: ten první  vytvořili nejrychlejší jezdci z obou šampionátů (myšleno tím ty, kteří mají letos na svém kontě nevjíce získaných nejvíce PP), tedy Tom Sykes (Kawasaki Racing Team) a Sam Lowes (Yakhnich Motorsport Yamaha). Druhá dvojice zastupující Superbike World Championship měla složení Eugene Laverty (Aprilia Racing Team) a Chaz Davies (BMW Motorrad GoldBet SBK Team) a konečně Jack Kennedy (Rivamoto Honda) a Christian Iddon (ParkinGo MV Agusta Corse) reprezentovali World Supersport.
Celkem tři hry čekaly na tyto skvělé motocyklové závodníky: Perilous Pendulum, Penguin Punch-Up a Supersuds. V první discíplíně vyhrála dvojice Kennedy-Iddon. Ta druhá donutila zúčastněné jezdce převléci se za tučnáky a zde dominovali jasně dva piloti: Christian Iddon a Tom Sykes, ten musel "vytáhnout" několik zajímavých triků, aby porazil Chaze Daviese. Dvojnásobný vítěz z Aragonu se ale dokázal revanšovat a vyhrál poslední soutěž.
Po sečtění bodů vyhrála nakonec supersportová dvojice ve složení Christian Iddon a Jack Kennedy a odnesla si tak hlavní cenu, velkou láhev Prosecco od sponzora šampionátu.
Cenu publika o nejoblíbenějšího pilota vyhráli dva: Tom Sykes a Sam Lowes, oba totiž nasbírali stejný počet bodů a tak se soutěž skončila nerozhodně.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist