Superbike končí na Eurosportu

Nespokojenost promotéra superbikového šampionátu Infrontu s TV Eurosport je už delší dobu známá. Eurosport totiž nepřenáší tento atraktivní motocyklový seriál v přímých přenosech, nýbrž často pouze v záznamech. Proto také nebyla smlouva končící k 31. prosinci 2012 obnovena a naopak Infront uzavřel smlouvu s jinou mediální společností, která poskytla záruku přímých televizních přenosů tohoto divácky oblíbeného závodního seriálu.

Po řadě pověstí a fám v minulých dnech, které se rozvířily ​​v posledním kole v Donington Parku dnes přišlo oficiální oznámení o historické změně s vizí Mistrovství světa Superbike v televizi.

Promotér WSBK Infront a mediální společnost Mediaset dnes oznámily, že příští tři roky bude mít exkluzivní vysílací práva na šampionát WSBK soukromá mediální společnost Mediaset.
"Společnost Mediaset získala od Infront Sports & Media výlučná práva na Mistrovství světa Superbike v letech 2013-2014-2015 s opcí na další tři roky. V roce 2013 bude Mediaset vysílat obě soutěže: jak MotoGP a Superbike. Od roku 2014 se potom rozhodla zaměřit pouze na Mistrovství světa Superbike.

Superbike World Championship je ve skutečnosti velmi konkurenčně zajímavý seriál, který se vyznačuje vysokým počtem oficiálních týmů a jezdců na trati (BMW, Honda, Suzuki, Kawasaki, Aprilia a Ducati), stejně jako to, že zde závodí závodní motocykly, které prakticky skoro stejné jsou na trhu k dispozici pro nadšence.


Pokud jde o MotoGP, po mnoha letech vztahu plné spokojenosti, se společnost Mediaset rozhodla neobnovit smlouvu s Dornou na rok 2014..


Jsme přesvědčeni, že nové partnerství mezi Mediaset a Superbike World Championship zviditelní ještě více tento šampionát pro více motocyklových fanoušků".

Pro všechny fanoušky superbikového závodění v celé Evropě to je jistě skvělá zpráva, že svůj oblíbený závodní seriál uvidí od roku 2013 v přímých přenosech a nebudou muset čekat na večerní záznamy, kdy už jsou výsledky obou superbikových jízd většině diváků u TV obrazovek přes internet dávno známé.

Mediaset

Mediaset je italská soukromá mediální společnost. Vznikla v roce 1977 pod původním názvem Fininvest. Vlastníkem je italský magnát, podnikatel a politik Silvio Berlusconi.

Všechny kanály Mediaset vysílají v DVB-T a na satelitu Hot Bird. Některé volné kanály vysílají přes satelit nekódovaně a některé jsou kódované.

A zde to podstatné: Volné kanály jsou dostupné i českým divákům bez jakéhokoliv poplatku.

Volné kanály, které lze příjimat přes satelit bez omezení, tedy nekódovaně, jsou označeny zkratkou FTA.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist