Stupně vítězů byly v našich silách, říká Elías

Španělský závodník mistrovství světa produkčních motocyklů závodí s týmem Red Devils Roma od poloviny loňské sezony a zatím na společné umístění na stupních vítězů čekají. Velmi blízko zisku pódia byli v Laguně Seca, kde si Toni Elías hodně věřil a ve druhém závodu to už skutečně vypadalo, že si pro medaili dojede.

Nakonec z toho byla pro jezdce Aprilie dvě pátá místa, což je určitě dobrý výsledek, ale v tomto případě ne natolik, aby to Tonimu Elíasovi udělalo velkou radost. Španěl jel na západ Spojených států pro umístění na stupních vítězů a tento cíl se mu nepodařilo splnit.

V kombinaci časů tří volných tréninků byl Toni Elías desátý, což mu umožnilo postoupit přímo do druhého Superpole. Tam v konkurenci dvanácti jezdců zajel devátý čas a do závodu v Monterey startoval ze třetí řady. „V pátek jsme měli určité problémy, ale v sobotu se nám podařilo udělat nějaká zlepšení, což nám umožnilo získat dobrou startovní pozici,“ řekl Toni Elías.
Ve druhém klání na okruhu v Laguně Seca byl Toni Elías blízko možnosti zajet své první superbikové pódium. „Do závodu jsem dobře odstartoval a podařilo se mi udržet čtvrtou pozici než závod poprvé zastavily červené vlajky. Po restartu jsem už neměl stejnou přilnavost a nedokázal jsem jezdit stejně rychle. Bohužel to samé pak následovalo po dalším restartu. Je to velká škoda, protože jsme rozhodně mohli bojovat o stupně vítězů.“

Do této chvíle zajel Toni Elías v mistrovství světa nejlépe na čtvrté místo. Poprvé loni v říjnu na okruhu v Jerezu a podruhé letos v Malajsii. V průběžném hodnocení je po devíti kolech sezony osmý, šestnáct bodů za sedmým Davide Giuglianim z tovární stáje Ducati.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist