Stripky nejen z Assenu

I v minulych dnech se udalo nekolik novinek, a to bud primo ve svete superbiku, ale i v serialu Grand Prix.

Co bude dal se Shanem Byrnem ?
Tym MotoGP KR se rozhodne nezucastni pristiho zavodu v Motegi a zrejme ani dalsich zamorskych zavodu. Takze, co pojede Brit “Shake” Byrne jeste letos za zavody, je opravdu ve hvezdach…, snad na divokou kartu v SBK.
V pristim roce by se mel ale opet objevit v serialu MotoGP, pricemz se nabizi prakticky dve moznosti: Dorna a IRTA ho chteji jako druheho jezdce v tymu d´Antina – letos na Ducati (pristi rok bud Ducati nebo Kawasaki) a pouze s Robertem Rolfem, a ta druha varianta je jeste zajimavejsi: mohl by jet jako dvojka u Suzuki, kdyz John “Hopper” Hopkins je jasnou a deklarovanou jednickou. (Dalsimi kandidaty jsou dle Paula Denninga – managera tymu Suzuki Grand Prix - napr. James Ellison a Alex Hofmann). Vec ma jeden hacek, sam Hopkins ma ve smlouve, ze se muze k tematu tymove dvojky “vyjadrit”. Naposled byla tato klauzule ve smlouve u tymu Suzuki pouzita v roce 1981, kdy za tento tym jeli Randy Mamola a Graeme Crosby. A ciste jen “nahodou”, firma “The Family” zastupuje manazersky Johna Hopkinse a jednim z majitelu teto firmy je prave Randy Mamola. Za vsim ovsem stoji britska televize BBC, ktera chce mit jednoho Anglicana v teto kralovske tride.
Gabor Talmacsi zlobi !
Madar Gabor Talmacsi si sice prosadil, ze jel v Brne v madarskych narodnich barvach, ale moc “pratelstvi” v radach tovarny KTM si tim rozhodne neziskal. A nyni, kdyz mel podepsat smlouvu s KTM na rok 2006 pro tridu 250 ccm, tak misto letosnich 90 000 Euro pozaduje skoro trojnasobek, tedy 250 000. Uplne jiste misto na pristi rok tak dle manazera tymu Haralda Bartola rozhodne nema !
Kdo pojede misto Laconiho na Lausitzringu ?
Pokud se zraneni vicemistra sveta Regise Laconico nezlepsi (byl mu sesit nekolika stehy loket), tak v uvahu prichazi znovu “double” Itala Gianlucy Nannelliho, stejne jako v Monze. Tamk skoncil italsky jezdec treti v supersportech a v superbicich dvakrate v Top – Ten. Druhou variantou je nasazeni Neila Hodgsona, zde je ovsem problem, ze britsky svetovy exsampion jezdi letos v Americe na Dunlopech.
Navic se proslycha, ze prave uz tento zminovany Ital by mel byt spolujezdcem Troy Bayllise v pristim roce v tovarnim tymu Xerox Ducati a nahradit tak dvojici Toseland (ten uz si hleda nove angazma) – Laconi. Tuto nepriznivou zpravu ohlasil uradujicimu mistru sveta sef zavodniho oddeleni Ducati Federico Minoli s tim, ze Britova smlouva, ktera konci koncem tohoto roku, uz nebude dale obnovena !
Superpole 2006 i pro supersporty
Promoter Flammini chce pro tridu do 600 ccm, tedy supersporty, pristi rok zavest sobotni Superpole, tak jak se jezdi v superbicich, ale pouze pro dve prvni rady, tedy pro 8 jezdcu. Duvodem je skutecnost, ze motocykly tridy o obsahu 600 ccm jsou na celem svete nejprodavanejsim artiklem.
Troy Bayliss ma ale i jine nabidky
Krome tovarniho tymu Ducati ma australsky exmistr sveta i nabidku od MV Agusty. A ta je velmi zajimava, posudte sami: Britsky tym GSE by chtel pro rok 2006 prevzit ucast MV Agusty v mistrovskem serialu WSBK ! Ze to neni nemozne ? Boss tymu GSE Darryl Healey je zaroven osobnim managerem Troy Baylisse…
A jeste dalsi prestupove zajimavosti
U Klaffiho tymu by meli zustat jak Chili, tak i Neukirchner. Ten chce ovsem vetsi gazi nez doposud a tak se musi zapojit take Honda – Europe. Takze fama, ze by Neukirchner mel jezdit v roce 2006 kubaturu MotoGP je opravdu jen famou. “Maximalne pripada v uvahu, ze by se stal nasim testovacim pilotem”, rika manazer tymu Kawasaki Harald Eckl.
V tymu Alstare Suzuki se teprve koncem zari rozhodne, zda zustane Yukio Kagayama, nebo se stane japonsky jezdec testovacim pilotem tridy MotoGP (misto Aokiho ?).

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist