Šťastná neděle pro MS Racing

Všichni jezdci jihočeského týmu MS Racing dnes bodovali v závodech superstocků na okruhu Silverstone.

Závod (STK 1000)
Konec dobrý, všechno dobré! Richard 13., Matěj 14. Pět bodů pro tým není v žádném případě k zahození!
Po nepříliš podařené kvalifikaci na suchu, kde se Matěj usadil na 17.místě a Richard těsně za ním na 18., dokončili závod oba naši jezdci na výborných bodovaných místech a domů si tak z třídy štokových litrů vezeme cenných 5 bodů.
„Víkend začal špatně, pokračoval ještě hůř a skončil dobře, nečekaně dobře. Jsem opravdu šťastný, poprvé v této třídě jsem dosáhl na body. Od začátku víkendu jsem padal a najezdil málo kol na okruhu pro mě neznámém, proto jsem měl před závodem obavy. Jelo se na suchu a ostatní hodně tahali, už ve Warm-upu jsem zajel rychleji než v kvalifikaci a věděl jsem, že mám šanci dojet na body, ale až po odmávnutí cílem jsem si tím mohl být jistý. Opět jsem špatně odstartoval a první kola se pochyboval na 21. místě. Jel jsem malinko pod tlakem a ke konci závodu dělal chyby, které mě možná stály šanci být o místo vpřed… Rád bych poděkoval klukům v týmu za výborně odvedenou práci, za rychlou motorku a trpělivost, se kterou pracovali do zisku prvních bodů.“ (Matěj)
Po velmi dramatickém závodě si zástupce našich barev Barry Liam Burrell dojel pro své zatím nejlepší umístění v této třídě a to sedmý.
Závod se jel na suchu, kromě sedmého kola, které se jelo i na oleji... Pro tuto skutečno byl závod přerušen v sedmém kole, ze čtrnácti vypsaných. Nový závod, který byl vypsán na pouhých pět kol, dojel náš anglický mladík v těsném závěsu na sedmé pozici. Po sečtení obou závodů skončil Barry sedmý a s devíti body tak poskočil na celkovou 18. příčku.
Pro tým MS Racing tak skončilo snažení v anglickém Silverstonu úspěšně. Domů si zásluhou všech svých jezdců odváží 15 evropských bodů. Další pokračování série evropských Superstocků nás čeká za čtyři týdny v italském Misanu.
Poděkování patří nejen jezdcům a týmu samotnému, ale především partnerům za jejich pro nás tak významnou podporu.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist