SSP: Honda proti Kawasaki

Posledních osm let to byl souboj mezi Hondou a Yamahou, v roce 2010 se o titulu mistra světa v supersportech bude rozhodovat mezi Hondou a Kawasaki.

Koncem ledna oznámí továrna Yamaha oficiálně, že končí v mistrovství světa supersportů. Nenašel se totiž tým, který by mistrovský ! tým mohl a chtěl převzít. 


Z dlouholetého souboje Hondy proti Yamaze, kdy v posledních 8 rocích 7x vyhrála Ten Kate Honda, tedy rozhodně letos sejde. A bude z toho souboj Hondy proti Kawasaki, která se naposled radovala v roce 2001 v sedle s Andrewem Pittem. Pak tedy 7x po sobě získala titul Honda s jezdci Fabienem Foretem (2002), Chrisem Vermeulenem (2003), Karl Muggeridgem (2004), Sebastienem Charpentierem (2005 - 2006), Kenanem Sofuoglem (2007) a Andrewem Pittem (2008) a konečně vloni muž na snímku, tedy Cal Crutchlow na Yamaze. 


Honda má se dvěma jezdci týmu Ten-Kate Kenanem Sofuoglem a Michelem Pirrem a s pilotem týmu Parkalgar Eugenem Lavertym tři hodně horká želízka v ohni v boji o mistrovský titul.


Kawasaki bude sázet především na mladého a talentovaného Španěla Joana Lascorze, kterému bude sekundovat zkušený vícemistr světa z roku 2002 Katsuaki Fujiwara z Japonska. Ten zřejmě letos dostává svou poslední šanci...

Ovšem motocykly Kawasaki nasadí i tým "Lorenzini", který přešel k této značce od Yamahy. Jako jezdec byl dokonce angažován ex-mistr světa Fabien Foret a ten bude mít týmovou kolegyni!, tedy první ženu, která tak pojede kompletní seriál MS supersportů: a bude jí Paola Cazzola. 

Pokud tedy vůbec uvidíme motocykly Yamaha, tak to bude nanejvýš v jednom sourkromém týmu. A jelikož skončil i nizozemský tým Hoegee, tak bude určitě chybět značka Suzuki. To stejné zřejmě platí pro italské motocykly Ducati, ty už ale hodně dlouhou dobu nejsou konkurence schopné.


Velkým zpestřením startovního pole jsou ale jistě jezdci na motocyklech Triumph. Populární Australan Garry McCoy získal vloni pro tuto anglickou značku dokonce první podiové umístění, a nyní by se dle posledních zpráv měl na motocyklu Daytona 675 objevit i dvojnásobný světový šampion Sebastien Charpentier z Francie. 


Česká stáj Intermoto Czech Honda nastoupí se dvěma jezdci: kromě vloni velmi úspěšného Itala Massima Roccoliho (2009 - celkově 11.) pojede v královohradeckém týmu evropský šampion 600-vých stocků Gino Rea z Velké Británie (mimochodem se superbikových jezdcem stáje Ten Kate Honda Jonathanem Reou nemá Gino kromě stejného příjmení vůbec nic společného).

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist