SSP: Charpentier skončil závodění v supersportech

Přesně po jednom závodě ukončil francouzský dvojnásobný mistr světa supersportů Sebastien Charpentier své další účinkování v tomto šampionátu.

Francouzská média uveřejnila zprávu, že dvojnásobný mistr světa supersportů Sebastien Charpentier ukončil své účinkování v letošním šampionátu této kubatury. Ačkoliv má tento seriál za sebou pouze jeden úvodní závod, tak účinkování 13-násobného vítěze bylo v Austrálii více než trisktní. V závodě obsadil až 13. místo, jako poslední jezdec s plným počtem kol a na vítězného Brita Lavertyho ztratil tento Francouz skoro celý okruh (+ 1.28 min.). 


"Nejsem schopen jezdit 25 kol závodu s nožem mezi zuby", řekl doslova a do písmene Sebastien Charpentier, který byl překvapen rychlostí svých konkurentů: "Motocykl má potencionál jezdit do Top 5, ale já nebudu bojovat o desetiny, abych byl v cíli dvanáctý. Je zde 20 mladých jezdců, kteří jsou staří 25 let a jsou daleko rychlejší než já.".

Není to ovšem úplný konec kariéry tohoto francouzského jezdce. Ten vidí své další závodění v mistrovství světa Endurance. Charpentier by měl nahradit v týmu Michelin - BMW svého krajana a nám dobře známého Matthewa Lagriveho, který toto místo nedávno "ztratil". 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist