Sportovní osobnost roku 2017 - V anketě BBC Rea porazil Hamiltona

Trojnásobný šampion mistrovství světa superbikových motocyklů Jonathan Rea slavil o víkendu další úspěch, když v prestižní hlasovací soutěži BBC “Sports Personality of the Year 2017“ o cenu pro Sportovní osobnost roku, obsadil celkové druhé místo. Vítězem je atlet Mo Farah, pilot formule 1 Lewis Hamilton skončil šestý.

V soutěži, kde hlasuje britská veřejnost, získal Jonathan Rea celkem 80567 hlasů, což bylo jen o tři tisíce méně než kolik jich získal první v pořadí, čtyřnásobný olympijský vítěz, atlet Mo Farah. Každopádně pro druhého Severního Ira je to další úspěch poté, co letos v listopadu převzal z rukou prince Williama Řád britského impéria.

Jonathan Rea rovněž zazářil co se týče motorsportu, protože v součtu hlasů porazil pilota formule 1 Lewise Hamiltona, jenž je s letošním titulem vůbec nejúspěšnějším britským jezdcem F1. Naposledy byl nominován motocyklový závodník (na sportovní osobnost roku) v roce 2007. Tehdy to byl dvojnásobný mistr světa WSBK James Toseland, jenž skončil čtvrtý.

V Echo Areně v Liverpoolu, Jonathan Rea po zveřejnění výsledků pro BBC uvedl: „Byl jsem překvapen, skutečně šokován. Samozřejmě jsem doufal v Top5, možná tajně v koutku duše v Top3. Když ale přečetli třetí místo, řekl jsem si OK, minimálně jsem si to užil, ale když pak přečetli mé jméno jako druhého, šokovalo mě to. To znamená hodně, protože je to veřejné hlasování, takže cítím velkou pokoru. Všem moc děkuji.“

BBC Sports Personality of the Year 2017 (Top6)

1 – Mo Farah – 83524 hlasů

2 – Jonathan Rea – 80567

3 – Jonnie Peacock – 73429

4 – Anthony Joshua – 73411

5 – Adam Peaty – 63739

6 – Lewis Hamilton – 60627

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist