Smolný závod tentokrát předčasně ukončil pád

Tomáš Mikšovský nedokončil závod v italském Misanu, když jeho pouť tentokrát ukončil pád devět kol před cílem.

Návrat do Itálie, kde se letos jel již druhý závod Mistrovství světa Supersport nymburskému jezdci nevycházel od samého začátku. Již první kvalifikace, která se tradičně jela v pátek odpoledne, naznačila, že s bojem o další světové body to bude velmi náročné. Během této úvodní kvalifikace absolvoval Tomáš celkem osmnáct kol, při kterých skončil s časem 1:41,826 až na 29. pozici.
Do sobotní kvalifikační části byly provedeny některé změny na nastavení motocyklu Honda CBR 600RR, se kterým náš jezdec nastupuje do supersportového šampionátu. S těmito změnami nakonec dokázal Tomáš Mikšovský absolvovat 15 kvalifikačních kol, při kterých se nejen zrychlil na 1:40,650, ale při kterých se posunul na 24. místo kvalifikace.
Nedělní závod poté přinesl dobrý start a posun jezdeckým polem, když krátce po zahájení závodu jezdil Tommy již na dvacáté pozici. Pak ho sice dva jezdci předjeli, přesto se nevzdával souboje. Bohužel devět kol před koncem přišel nečekaný pád poté, co Tomáši Mikšovskému podklouzlo zadní kolo. Jezdec sice motocykl ještě oživil, bohužel s ohnutým řidítkem se nedalo již dále závodit.
Tomáš Mikšovský
Víkend nezačal dobře, po první kvalifikaci jsem byl hodně vzadu. V sobotu jsem jezdil společně se svým týmovým kolegou Pawlem Szkopkem. Při společné jízdě se nám podařilo oběma zrychlit. Do závodu se mi povedl start a i první dvě kola. Pak jsem však nedokázal udržet krok s dvěma Italy na rychlých motorkách Ducati. Chtěl jsem se jich udržet, a protože se předtím můj odstup od nich trochu zvětšil, snažil jsem se je dojet. Bohužel přišel nečekaný smyk zadního kola. Cítil jsem jak mi to pomalu ujíždí, ale myslel jsem, že to při výjezdu ze zatáčky srovnám, ale najednou jsem ležel na zemi. Je to hrozná škoda. Chtěl jsem konečně zajet lepší výsledek, tým si ho zasloužil. Celou dobu mě obrovsky podporuje a za jeho tvrdou práci potřebuje odměnu v podobě bodů. Velmi mne to mrzí, ale takové je závodění. Nyní je před námi Brno, doufám, že přijde hodně fanoušků. Chtěl bych tam konečně zlomit smůlu, která se mě drží v posledních závodech.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist