Škatule, škatule hejbete se - superbiky

Francouzský okruh Magny Cours bude nejen dějištěm předposledního závodu WSBK, ale i místem, kde by se mělo rozhodnout o obsazení některých pozic v renomovaných superbikových týmech. A během dnešního dne se už hodně vyjasnilo!!!

V následujícím průřezu se tedy podívejme, jak vypadá situace dnešním dnem:


Beze změny zůstává tovární tým Ducati Xerox, tedy Nori Haga a Michel Fabrizio.  K Hagovi jen malou poznámku: Jeho otec - Nobou - poprvé vycestoval za hranice Japonska a kromě návštěvy závodu v Imole se byl také podívat v muzeu Ducati a Ferrari.


Beze změny zůstává i bavorský tým BMW - tedy Troy Corser a Ruben Xaus. "S nikým jiným jsme nejednali a jsme s oběma jezdci spokojeni", říká týmový manažér Rainer Blümel.


Zatímco Jonathan Rea prodloužil u Ten Kate Honda smlouvu na další 2 roky, tak "Šance, že Carlos Checa pojede u nás i v roce 2010, jsou tak 50%", říká týmový šéf Ronald Ten Kate.


Aprilia pojede v roce 2010 určitě s Maxem Biaggim, v pondělí byl sice v Noale na návštěvě manažér Roger Burnett se svým jezdcem Jamesem Toselandem, ale britský jezdec pojede nakonec Yamahu...Smlouva nebude obnovena japonskému jezdci Shinyovi Nakanovi.


Právě před několika okamžiky oznámila továrna Yamaha oficálně, že Ben Spies pojede v roce MotoGP za tým Monster Tech3 Yamaha. A za chvíli po této zprávě bylo také Yamahou oznámeno, že za tým Yamaha Sterilgarda pojedou Britové, James Toseland - Cal Crutchlow.  


Dnes podepsal dvouletou smlouvu s Kawasaki Australan Chris Vermeulen. Na druhé místo má šanci Shane Byrne, Tom Sykes a také dosavadní jezdec Broc Parkes. Jedno je jisté, o místo přijde Makoto Tamada. 


Německý pilot Max Neukirchner je v týmu Alstare Suzuki jasný. "Chtěl jsem Leona Haslama, a chtěl jsem také Chrise Vermeulena", říká Francis Batta.


Tým Stiggy Honda má tak velké problémy, že aby ušetřil, nebude mít v Magny Cours ani hospitality. A už vůbec neví, zda pojede ještě v Portimao. "Investoři se dohodli, že závodní projekt skončí. Já to zkouším na vlastní pěst dále sám. Ale pokud chceme jet v roce 2010, tak musíme dokončit sezónu 2009", říká hodně zklamaně Johan Stiegefelt.  Dvojice měla mít složení Leon Haslam - John Hopkins, ale kdo ví?


"Nechci být odložen na vedlejší lavičku a být jen testovacím jezdcem", říká Yukio Kagayama a hledá nový tým, neboť Japonci už ho platit nebudou a Francis Bata ho nechce. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist