Simoncelli nepojede závody superbiků

Tento snímek z uplynulého závodního víkendu v Monze vzbudil všeobecné spekulace o tom, že tovární jezdec HRC Marco Simoncelli pojede ve volném termínu závodu Grand Prix, tedy 25. září v Imole.

Italský jezdec Marco Simoncelli letos rozhodně nepojede žádný závod mistrovství světa superbiků, nýbrž se bude plně koncentrovat na svůj job pilota MotoGP v týmu San Carlo Gresini Honda, kde má k dispozici tovární motocykl Honda RC212V. "Tuto zprávu vydáváme z důvodu, aby byly popřeny veškeré news, které vznikly po návštěvě Marca Simoncelli 8. května na závodech World Superbike v Monze", říká se v oficiální zprávě týmu San Carlo Gresini Honda. Tým Fausta Gresiniho ovšem povolil 24-letému Italovi testování na motocyklu Honda CBR 1000RR, pokud mu to pomůže v přípravě na rok 2012 a pokud to nebude odporovat pravidlům FIM o "zákazu testování".

Všechny "zaručené" news o startu Marca Simoncelliho o jeho startu v zářijovém závodě v Imole vznikly, když se SuperSic posadil na motocykl Honda CBR1000RR od Rubena Xause.
Faktem ale je, že Simoncelli jel v roce 2009 při závodě v Imole jako týmový kolega Maxe Biaggiho s motocyklem Aprilia RSV4 a hned při své premiéře skončil tehdy na 3. místě ve druhé jízdě. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist