Simoncelli byl v Mugellu hodně rychlý

Úřadující mistr světa dvěstěpadesátek Marco Simoncelli překvapil při testech na trati v Mugellu všechny přítomné svou rychlostí. Za svým novým týmovým kolegou Biaggim zůstal jen o 0.12 sekundy zpět.

Velká spokojenost panovala po prvním dnu testování Marca Simoncelliho se superbikovým motocyklem Aprilia RSV-4 v Mugellu. Závodní ředitel této továrny Gigi Dall'Igna řekl po skončení prvního dne testování: "To, co jsem čekal, se také potvrdilo". 

I když ofciální rozhodnutí o Simoncelliho účasti padne až dnes večer po druhém dnu testů, tak na otázku, zda pojede "SuperSic" nedělní závod v Imole, odpověďěl Dall´Igna krátce, ale výstižně: "Proč né?"

Nejlepší čas Marca Simoncelliho byl 1:54:21, tedy o 0,4 sekundy rychlejší, než čas Michela Fabrizia, který na okruhu rovněž včera testoval. Italský mistr světa byl na tomto okruhu se superbikovým motocyklem vůbec poprvé a trať nebyla včera v nejlepším stavu, hodně totiž klouzala. Simoncelli odjel celkem 49 okruhů a svého času dosáhl hned v 10. kole. Při testování použil závodní směsi pneumatik.

Jen pro úplnost, už na začátku roku chtěl Simoncelli jet s RSV-4 závod WSBK Grand Prix na Phillip Islandu, ale třetí motocykl Aprilia nebyl prostě připraven. 

Na okruhu ale jezdil i další Ital, Mattia Pasini, a sice na motocyklu Ducati Desmosedici GP9. Ten zde bude testovat celé tři dny, neboť první brněnský test Pasiniho po naší Grand Prix zkrátil odpoledne déšť a Pasini tehdy nemohl celý testovací program absolvovat.
Pátý muž průběžné tabulky dvěstěpadesátek Mattia Pasini odjel včera celkem 56 kol s nejlepším zaznamenaným časem 1’52.8. 

Krátce z druhého dne testů: 
Během poledního odpočinku k obědu padlo i definitivní rozhodnutí o účasti Marca Simoncelliho na víkendovém závodě v Imole. 
Jen pro doplnění časy z 2. dne testování: 
Biaggi 1’53”43 (60 kol)
Simoncelli 1’53”55 (91)


Už také vyšlo najevo, proč se Max Biaggi zúčastnil až druhého dne testování. Předevčírem se totiž stal poprvé otcem, když se jeho ženě Eleonoře v nemocnici "Princesse Grace" v Monte Carlu narodila dcera Ines Angelica (2,6 Kg). 

Za celou redakci mu pochopitelně gratulujeme.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist