Šestý podnik MS Superbike – Sepang

Kapitoly článku

MS Supersport (WorldSSP) – Preview

Po pátém kole šampionátu došlo na změnu vedoucího jezdce a na první místo tabulky průběžného hodnocení se posunul Kenan Sofuoglu (Kawasaki Puccetti Racing), který závod v Imole vyhrál. Obrovskou smůlu měl jeho týmový kolega Randy Krummenacher (Kawasaki Puccetti Racing), který byl lídrem od prvního kola v Austrálii, ale v Imole jezdce Kawasaki vyřadila technická porucha. Švýcar měl potíže s motorem a dostal příkaz závod ukončit. Jenže pokračoval dál, pak vyvěsili červené vlajky, ale na start restartovaného klání už Krummenachera nepustili, což byl trest za takzvanou jízdu nebezpečným způsobem. První dva jezdce nyní dělí patnáct bodů.

Na třetím místě je Jules Cluzel (MV Agusta Reparto Corse), jemuž teď na druhé místo schází třináct bodů, osmadvacet bodů je jeho ztráta na prvního Sofuogla. Francouz je jezdec, který chce získat titul mistra světa, takže se můžeme těšit na souboje s jezdci Kawasaki a nejen to, protože ve hře jsou také další závodníci, kteří jsou za jezdcem MV Agusty.

Čtvrtý Kyle Smith (CIA Landlord Insurance Honda) zazářil vítězstvím v Assenu, ale už v Imole to bylo za pět bodů stejně jako v Aragonii. Dva body za Smithem je pátý Alex Baldolini (Race Department ATK#25), který v Imole zajel svůj prozatím nejlepší výsledek, když cílem projel čtvrtý. Na šestém místě je Američan Patrick Jacobsen (Honda World Supersport Team), velký favorit na titul, ale nyní s dvěma nulami z Aragonie a Assenu mu k první pozici schází čtyřicet tři bodů a to je dost.

Prozatím letos svůj nejlepší výsledek v supersportech zaznamenal sedmým místem v Imole český závodník Ondřej Ježek (Team GoEleven), jemuž teď patří devátá příčka. Třeba na pátou pozici Ježek ztrácí dvanáct bodů, na šestého Američana Jacobsena jedenáct. Tentokrát ale český závodník nebude na půdě, kterou důvěrně zná, protože v Malajsii nezávodil, takže bude záležet, jak jemu a jeho Kawasaki tato dráha sedne.

Domácí závod v Malajsii pojede Zulfahmi Khairuddin (Orelac Racing VerdNatura), který závodil v mistrovství světa prototypových motocyklů a nyní je s podporou SIC jezdcem FIM Supersport. Dosud zajel nejlépe v Thajsku, kde byl sedmý, ale v posledních dvou kláních vůbec nebodoval, takže mu patří průběžná třináctá příčka. Khairuddin ale může počítat s velkou podporou domácího publika a protože Sepang zná velmi dobře, dá se očekávat jeden z jeho nejlepších výkonů sezony. V Imole dostal Malajec od vedení závodu oficiální varování, za nebezpečný výjezd zpět na trať poté, co byl v jedné ze zatáček dlouhý na brzdy.

MS Supersport – stav po Imole:

1 - K. SOFUOGLU - KAWASAKI - 86 bodů
2 - R. KRUMMENACHER - KAWASAKI - 71
3 - J. CLUZEL - MV AGUSTA - 58
4 - K. SMITH - HONDA - 46
5 - A. BALDOLINI - MV AGUSTA - 44
6 - P. JACOBSEN - HONDA - 43
7 - F. CARICASULO - HONDA - 42
8 - G. REA - MV AGUSTA - 36
9 - O. JEŽEK - KAWASAKI - 32
10 - N. TEROL - MV AGUSTA - 30
11 - C. GAMARINO - KAWASAKI - 25
12 - A. ZACCONE - KAWASAKI - 22
13 - A. BASSANI - KAWASAKI - 20
14 - Z. KHAIRUDDIN - KAWASAKI - 20
15 - L. ZANETTI - MV AGUSTA - 18
16 - A. WEST - YAMAHA - 16
17 - I. MIKHALCHIK - KAWASAKI - 16
18 - A. BADOVINI - HONDA - 16
19 - K. WAHR - HONDA - 15
20 - R. ROLFO - MV AGUSTA - 8
21 - A. WAGNER - MV AGUSTA - 7
22 - G. SCOTT - HONDA - 7
23 - L. STAPLEFORD - TRIUMPH - 6
24 - K. RYDE - YAMAHA - 6
25 - D. KRAISART - YAMAHA - 5
26 - A. PHILLIS - HONDA - 2
27 - C. TANGRE - SUZUKI - 1
28 - N. CALERO - KAWASAKI - 1
29 - M. LEVY - YAMAHA - 1

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist