Sedmý podnik MS Superbiků – Portimao

Kapitoly článku

Supersport – Preview

Lídrem průběžného hodnocení je turecký závodník Kenan Sofuoglu (Kawasaki Puccetti Racing), jemuž se až na zahajovací závod v Austrálii daří víc než dobře. Po šestém místě z Phillip Islandu byl druhý v Thajsku a pak už jen vyhrával, což znamená první místo z Aragonie, Assenu, Imoly a Doningtonu. Vítězná série podpořila jeho vedoucí postavení a před začátkem druhé poloviny sezony stanovila náskok na hodnotu pětačtyřiceti bodů. V Portimau je Turek celkem úspěšný, protože v posledních třech letech tam bodoval dvěma třetími a jedním druhým místem.

S jedním vítězstvím a třemi druhými místy je na průběžné druhé pozici Jules Cluzel (MV Agusta Reparto Corse). Francouz chtěl letos šampionát vyhrát a možná by to dokázal, nebýt problémů s technikou, které znamenaly dva nedokončené závody. Dvě nuly v tak velké konkurenci je drahý špás a ten se Cluzelovi a MV Agustě letos zřejmě nevyplatil. Přesto do konce sezony zbývá odjet rovných šest závodů a zatím ještě není nic rozhodnuto.

Na třetí pozici průběžného hodnocení je Patrick Jacobsen, který ještě v Donington Parku závodil za český tým Kawasaki Intermoto Ponyexpres. Nicméně v Portugalsku už Američan pojede v barvách stáje Core” Motorsport Thailand Honda, což také ve středu oficiálně potvrdili. Zda bude vůbec tým Kawasaki Intermoto Ponyexpres v Portugalsku závodit je s velkým otazníkem, protože zatím v této věci nevydali žádné oficiální stanovisko. Prozatím to vypadá, že ne.

Jen devět bodů ztrácí na třetí místo italský závodník Lorenzo Zanetti (MV Agusta Reparto Corse), jež bodoval v pěti závodech z šesti a na domácí půdě Imoly si na konto připsal umístění na stupních vítězů. Zanetti si v letošním roce nevede vůbec špatně a má ještě šest závodů k tomu, aby se posunul pořadím. Na Američana Jacobsena zase tolik neztrácí a protože ten teď přestupuje z Kawasaki na Hondu, pro Zanettiho je to šance, jak se dostat v mistrovství za týmového kolegu Cluzela.

Než nastoupí do závodního víkendu bude muset projít zdravotní prohlídkou závodník Hondy Kyle Smith (Pata Honda World Superbike), který těžce havaroval na Doningtonu. Den po závodu světového šampionátu boural na dráze Donington Parku Kieran Clarke (CIA Landlords Insurance Honda), který byl hospitalizován a nyní pokračuje v rekonvalescenci. V Portugalsku jej nahradí domácí závodník Miguel Praia, který nastoupí k jubilejnímu 80.závodu v třídě Supersport.

Český tým SMS Racing měl v posledních závodech smůlu, což snad už s první polovinou sezony definitivně skončí a druhá část roku bude pro stáj Jana Sasky probíhat v mnohem pozitivnějším duchu. S Hondou českého týmu závodí Němec Kevin Wahr, jemuž po šesti kolech sezony patří v průběžném hodnocení jednadvacátá příčka.
 

Mistrovství světa – Supersport:

1 - K. SOFUOGLU - KAWASAKI - 130 bodů
2 - J. CLUZEL - MV AGUSTA - 85
3 - P. JACOBSEN - KAWASAKI - 79
4 - L. ZANETTI - MV AGUSTA - 70
5 - G. REA - HONDA - 54
6 - R. WILAIROT - HONDA - 46
7 - K. SMITH - HONDA - 46
8 - R. ROLFO - HONDA - 46
9 - A. BALDOLINI - MV AGUSTA - 33
10 - M. FACCANI - KAWASAKI - 32
11 - M. CARDENAS - HONDA - 23
12 - R. RUSSO - HONDA - 23
13 - L. MAHIAS - KAWASAKI - 22
14 - D. SCHMITTER - KAWASAKI - 22
15 - C. GAMARINO - KAWASAKI - 22
16 - F. MENGHI - YAMAHA - 18
17 - K. RYDE - YAMAHA - 16
18 - R. WILAIROT - HONDA - 11
19 - L. STAPLEFORD - TRIUMPH - 10
20 - S. HORNSEY - TRIUMPH - 9
21 - K. WAHR - HONDA - 8
22 - N. TUULI - YAMAHA - 7
23 - A. REID - HONDA - 6
24 - D. KRAISART - YAMAHA - 5
25 - A. WAGNER - KAWASAKI - 5
26 - G. SCOTT - HONDA - 4
27 - A. IVANOV - YAMAHA - 3
28 - M. RAMIREZ - HONDA - 2
29 - L. MORCIANO - HONDA - 2
30 - K. CLARKE - HONDA - 1

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist