Sedmý podnik MS Superbiků – Misano

Kapitoly článku

Supersport – preview

Už třetí vítězství sezony si na konto připsal mladý holandský závodník Michael van der Mark (Pata Honda World Superbike Team). Nebodoval jen jednou na Phillip Islandu, ale tuto chybu rychle napravil a v každém z posledních pěti závodů neskončil nikdy na horší pozici než druhé. Troje vítězství a dvoje druhá místa. Celkem mu to dává 115 bodů. Holanďan je vůbec prvním jezdcem, který překonal hranici sta bodů a stejně solidní je jeho náskok, který má k dnešnímu dni třiatřicet bodů. Pokud před sezonou byl kandidátem na vítězství Kenan Sofuoglu, stačilo šest kol (ani ne tolik), abychom tento názor museli radikálně přehodnotit. Přesto, je třeba říct, že pomalu vstupujeme do druhé poloviny sezony a v listopadu zase může vše vypadat jinak. Uvidíme.
Francouz Jules Cluzel (MV Agusta RC-Yakhnich Motorsport) nechal pět bodů v poslední zatáčce okruhu Sepang International, když po drobné chybě přišel o vítězství v závodu a musel se spokojit s druhým místem za VD Markem. Cluzelova MV Agusta jede skvěle, jen je třeba ji vodit bez zbytečných chyb. S tím má Francou místy problém, ale pokud není nikým obtěžován nebo si jede svoje tempo, MV Agusta mu dokáže poskytnout tolik výkonu, aby závod vyhrál. To se mu zatím stalo jen jednou v Austrálii, ale moc rád by to do konce sezony ještě zopakoval. Vzhledem k tomu, že je to Francouz a v Moskvě letos nejedeme, by Magny Cours bylo ideální místo.
Další Francouz v pořadí je průběžně třetí Florian Marino (Kawasaki Intermoto Ponyexpres), jemuž v Malajsii nebylo dáno a po manévru Ratthaparka Wilairota skončil v kotrmelcích ve štěrku únikové zóny a bez bodu. Navíc měl velké štěstí, že se tam nesrazil s dvojicí, která ve stejném místě spadla těsně před ním. Nedokončeného závodu je ale velká škoda, protože tím se Marino dostal z průběžné druhé pozice na třetí a to přitom ještě po Donington Parku šampionát vedl. Na vedoucí pozici má najednou ztrátu devětatřiceti bodů a to je dost na to, že supersporty jedou o víkendu jen jeden závod.

Šestnáct bodů za Florianem Marinem je italský jezdec Hondy Lorenzo Zanetti (Pata Honda World Supersport Team). Ten nebodoval hned dvakrát, ale přesto je jeho ztráta na třetí místo jen šestnáct bodů. Bodově stejně je na tom také Kev Coghlan (DMC Panavto-Yamaha), jenž sezonu začal skvěle druhým místem, ale stejně jako Zanetti má na kontě dvě nuly a to je znát.
V nové jezdecké sestavě nastupuje do sedmého podniku sezony český tým Com Plus SMS Racing. Od úvodního podniku v Austrálii závodili s britským jezdcem Fraserem Rogersem, který na Phillip Islandu získal svůj jediný a také poslední bod, protože právě v Misanu pojede v sedle Hondy francouzský závodník Valentin Debise. Český tým přistoupil na výměnu jezdce kvůli neuspokojivým výsledkům Frasera Rogerse s nímž se rozloučili a Debise s týmem pojede v Misanu a Portimau. Jak to bude dál rozhodnou jednání, která proběhnou během letní přestávky.

Na divokou kartu nastoupí dva bývalí jezdci z prostředí supersportů v sedlech motocyklů MV Agusta F3 675 - Alex Baldolini (ATK Racing) a Massimo Roccoli (Laguna Moto Racing).

Průběžné hodnocení třídy Supersport:

1. - M. VD MARK - HONDA - 115 bodů
2. - J. CLUZEL - MV AGUSTA - 82
3. - F. MARINO - KAWASAKI - 76
4. - L. ZANETTI - HONDA - 60
5. - K. COGHLAN - YAMAHA - 60
6. - K. SOFUOGLU - KAWASAKI - 54
7. - R. DE ROSA - HONDA - 54
8. - R. ROLFO - KAWASAKI - 49
9. - P. JACOBSEN - KAWASAKI - 40
10. - R. TAMBURINI - KAWASAKI - 37
11. - M. BUSSOLOTTI - HONDA - 27
12. - R. RUSSO - HONDA - 25
13. - K. WAHR - YAMAHA - 23
14. - R. WILAIROT - HONDA - 23
15. - C. GAMARINO - KAWASAKI - 21
16. - F. MENGHI - YAMAHA - 19
17. - J. KENNEDY - HONDA - 19
18. - V. LEONOV - MV AGUSTA - 15
19. - A. NOCCO - KAWASAKI - 11
20. - G. GOWLAND - TRIUMPH - 9*
21. - Z. ZAIDI - HONDA - 7**
22. - T. COVEÑA - KAWASAKI - 7
23. - D. SCHMITTER - YAMAHA - 3
24. - N. CALERO - HONDA - 3
25. - F. ROGERS - HONDA - 1

* Austrálie - divoká karta
** Malajsie - divoká karta

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist