Sedmý podnik MS Superbike – Navarra

O nadcházejícím víkendu je na programu sedmý podnik kalendáře MS Superbiků – MOTUL FIM Superbike World Championship 2021, který se jede ve Španělsku na dráze Circuito de Navarra. Pro superbiky je to nová destinace v kalendáři, takže podobně jak Most je pro řadu jezdců a týmů, kteří tam neměli možnost testovat, velkou neznámou. Do Španělska míří týmy WorldSBK a WorldSSP, týmy WorldSSP300 teď mají přestávku.

Kapitoly článku

Okruh Navarra je skvělým místem pro volný čas a sport. Specializuje se na motoristický sport a zároveň je schopen vytvářet a hostit množství firemních a volnočasových akcí. Díky svému technickému sportovnímu zázemí, zařízením, dostupnosti a územní poloze je okruh Navarra ideálním rekreačním, pracovním a sportovním komplexem a referencí na národní i mezinárodní úrovni. Okruh Navarra otevřeli v roce 2010, takže patří mezi ty nejmodernější v kalendáři šampionátu superbiků, kde je letos zařazen vůbec poprvé. Okruh leží na severu Španělska v Los Arcos, což je region Navarra. Je to už sedmý okruh ve Španělsku, kde budou superbiky závodit a zároveň je z nich nejseverněji položený. Dráha měří 3933 metrů a v jednom kole jezdci projedou 15 zatáčkami z čehož je 9 pravých a 6 levých.

MS Superbike (WorldSBK) – Preview

Po závodech v Mostě je na první pozici průběžného hodnocení Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team), ale jeho náskok je pryč, protože jeho výhoda na druhého v pořadí nyní představuje jen 3 body. Rea samozřejmě bude usilovat o to, aby bodové konto navýšil a stejně tak i náskok, ale Navarra je novým okruhem a podobně jako Most může sednout víc jeho soupeřům než jemu. To se ale uvidí až po prvních trénincích. Každopádně Rea hned po Mostě testoval v Barceloně a nebyl tam sám, společně s ním tam testoval Alex Lowes (Kawasaki Racing Team), Tom Sykes (BMW Motorrad WorldSBK Team), Leon Haslam (Team HRC), Álvaro Bautista (Team HRC).

Turek Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK) je druhý v pořadí a na vedení v soutěži mu teď chybí jen tři body. Závody v Mostě zvládl výborně a o to samé se teď pokusí v Navaře, kde by rýd převzal vedení a ze Španělska odjel s výraznějším bodovým náskokem. Není to vyloučeno, ale pro Turka rozhodně nic snadného, protože Rea je houževnatým soupeřem a jen tak se nedá.

Třetí v pořad Scott Redding (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team) na Most jen tak nezapomene. Jednak tam byl jednou druhý a jeden závod vyhrál, ale hlavně tam svoji přítelkyni požádal o ruku a ta mu řekla ano. Reddingova ztráta na vedení je na 50 bodech a jen na druhého Razgatliogla ztrácí 47 bodů. Cíl pro Navarru je jasný, vyhrát každý závod a dostat se zpět do hry o titul mistra světa. Jeho cestu, nebo motivaci jít za lepšími výsledky ale komplikuje fakt, že má v roce 2022 Brita nahradit Álvaro Bautista. Zástupci Ducati jednali v Rakousku s manažerem Bautisty a ten má odejít od Hondy zpět k Ducati s níž dokázal vyhrávat závody.

Čtvrtým jezdcem v pořadí s již minimální šancí na titul je Alex Lowes (Kawasaki Racing Team), první pětici nejlepších uzavírá Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team). Do závodního režimu se vrací Leandro Mercado (MIE Racing Honda Team), který měl před Mostem pozitivní test na Covid-19, a Kohta Nozane (GRT Yamaha WorldSBK Team), který doléčoval prst, který si zlomil při testech v Navaře.

MS Superbike – MS po Mostu:

1. JONATHAN REA KAWASAKI 266 bodů
2. TOPRAK RAZGATLIOGLU YAMAHA 263
3. SCOTT REDDING DUCATI 216
4. ALEX LOWES KAWASAKI 143
5. MICHAEL RUBEN RINALDI DUCATI 135
6. GARRETT GERLOFF YAMAHA 127
7. TOM SYKES BMW 121
8. ANDREA LOCATELLI YAMAHA 119
9. MICHAEL VAN DER MARK BMW 113
10. CHAZ DAVIES DUCATI 89
11. ALVARO BAUTISTA HONDA 84
12. AXEL BASSANI DUCATI 73
13. LEON HASLAM HONDA 68
14. LUCAS MAHIAS KAWASAKI 36
15. TITO RABAT DUCATI 26
16. KOHTA NOZANE YAMAHA 25
17. ISAAC VINALES KAWASAKI 19
18. EUGENE LAVERTY BMW 14
19. JONAS FOLGER BMW 8
20. CHRISTOPHE PONSSON YAMAHA 7
21. LEANDRO MERCADO HONDA 7
22. MARVIN FRITZ YAMAHA 6
23. LORIS CRESSON KAWASAKI 3
24. ANDREA MANTOVANI KAWASAKI 2
25. LUKE MOSSEY KAWASAKI 2

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist