Sedmý podnik MS Superbike – Donington Park

Kapitoly článku

FIM Supersport (WorldSSP) – Preview

Turecký závodník Kenan Sofuoglu (Kawasaki Puccetti Racing) zůstává lídrem průběžného hodnocení i přesto, že v Malajsii letos poprvé chyběl na stupních vítězů. Jezdec Kawasaki vede náskokem sedmnácti bodů a rozhodně bude jeho cílem návrat na pódium. V Malajsii se nedařilo ani jeho nejbližším soupeřům, takže proto má Turek stále poměrně slušný náskok a možnost si ho nejen udržet, ale znovu o něco navýšit.

Skvělý úvod sezony měl Randy Krummenacher (Kawasaki Puccetti Racing), ale pak přišlo selhání techniky v Imole a nula bodů, což Švýcara stálo vedení v šampionátu. Poslední závod v Malajsii také nedopadl dle předpokladu, protože místo aby na týmového kolegu nějaký ten bod získal, tak naopak dva ztratil. Krummenacher ale může znovu překvapit a závodem v Doningtonu snížit rozdíl na vedení v soutěži.

Spokojený nebyl ani Jules Cluzel (MV Agusta Reparto Corse), který v Malajsii sice rozdělil oba vedoucí jezdce Kawasaki, když cílem projel sedmý, ale Francouz potřeboval jejich zaváhání využít a bodovat pokud možno maximem bodů. To se nestalo a tak Cluzel zůstává průběžně třetí a na vedení ztrácí devětadvacet bodů.

Vítěz závodu v Assenu Kyle Smith (CIA Landlord Insurance Honda) je průběžně čtvrtý a na třetího Cluzela ztrácí deset bodů. Zároveň je nejlépe umístěným britským závodníkem. Dalším Britem v pořadí je šestý Gino Rea (GRT Racing Team) a pak až jednadvacátý Luke Stapleford (Profile Racing) a čtyřiadvacátý Kyle Ryde. Britský talent Ryde před nedávnem přišel o místo, když jeho tým odstoupil ze šampionátu, ale v domácím podniku nastoupí poprvé v barvách stáje Schmidt Racing, kde bude týmovým kolegou Španěla Nicolase Terola.

První pětici nejlepších uzavírá po šesti odjetých závodech Patrick Jacobsen (Honda World Supersport Team). Američan je velký talent, ale letos má také velkou smůlu. Po druhém kole v Thajsku byl průběžně druhý, ale pak přišel pád v Aragonii a Assenu, což znamenalo propad na osmé místo. Třetím místem v Imole a čtvrtým v Sepangu Američan postupně získává ztracené pozice zpět. Patrick Jacobsen má před sebou zajímavou zkušenost, protože v červnu pojede dvanáctihodinový závod vytrvalostního MS v Portimau a to v barvách stáje jakou je F.C.C. TSR Honda. Jeho týmovými kolegy bude dvojice zkušených borců Kazuma Watanabe a Damian Cudlin.

V Malajsii se nedařilo Ondřeji Ježkovi (Team GoEleven), který zajel v Sepangu na sedmnácté místo. Krátce po startu před ním spadl jeden z jeho soupeřů a český závodník šel k zemi. V závodu pokračoval i s ohnutým řídítkem, ale na bodovanou pozici už nedosáhl. Týmu rozhodně předvedl, že nic nevzdává a snaží se získat alespoň potřebná data. Ježek má další šanci v Donington Parku, kde si bude chtít spravit chuť, třebaže to není snadný okruh.

FIM Supersport – Stav po Malajsii:

1 - K. SOFUOGLU - KAWASAKI - 96 bodů
2 - R. KRUMMENACHER - KAWASAKI - 79
3 - J. CLUZEL - MV AGUSTA - 67
4 - K. SMITH - HONDA - 57
5 - P. JACOBSEN - HONDA - 56
6 - G. REA - MV AGUSTA - 52
7 - A. BALDOLINI - MV AGUSTA - 51
8 - F. CARICASULO - HONDA - 48
9 - A. BADOVINI - HONDA - 41
10 - Z. KHAIRUDDIN - KAWASAKI - 40
11 - O. JEZEK - KAWASAKI - 32
12 - N. TEROL - MV AGUSTA - 30
13 - C. GAMARINO - KAWASAKI - 30
14 - A. ZACCONE - KAWASAKI - 22
15 - L. ZANETTI - MV AGUSTA - 21
16 - A. BASSANI - KAWASAKI - 20
17 - A. WEST - YAMAHA - 16
18 - I. MIKHALCHIK - KAWASAKI - 16
19 - K. WAHR - HONDA - 15
20 - R. ROLFO - MV AGUSTA - 12
21 - L. STAPLEFORD - TRIUMPH - 8
22 - A. WAGNER - MV AGUSTA - 7
23 - G. SCOTT - HONDA - 7
24 - K. RYDE - YAMAHA - 6
25 - D. KRAISART - YAMAHA - 5
26 - A. PHILLIS - HONDA - 2
27 - H. OKUBO - HONDA - 1
28 - C. TANGRE - SUZUKI - 1
29 - N. CALERO - KAWASAKI - 1
30 - M. LEVY - YAMAHA - 1

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist