S týmem Hondy WSBK pojede Portimao a Jerez Japonec Takahashi

Tým mistrovství světa superbikových motocyklů Red Bull Honda World Superbike v pondělí oznámil, že společně se Stefanem Bradlem pojede další dva závody v Portimau a Jerezu Takumi Takahashi. Japonec je třetím jezdcem v pořadí, který pojede s motorkou Nicky Haydena, který zemřel letos v květnu. V Laguně Seca to byl Jake Gagne a na Lausitzringu Davide Giugliano.

Sedmadvacetiletý Takumi Takahashi je zkušebním jezdcem Honda Racing Corporation (HRC) a stejně tak úspěšným závodníkem, který třikrát vyhrál osmihodinovku v Suzuce. Letos vyhrál s novým strojem Honda CBR1000RR Fireblade SP2 první dvě kola japonského superbikového šampionátu, kde mu nyní patří průběžná druhá příčka.

S příchodem zkušeného Takahashiho může tým Ten Kate jen získat. Celkem nahlas se hovoří, že společně s jezdcem přijdou také zkušení technici HRC, jejichž snahou bude dostat stroj na pozice, kde patří. „Budu se snažit využít všech zkušeností s CBR1000RR Fireblade SP2, které mám z japonského šampionátu, abych byl pro tým přínosem,“ uvedl Takumi Takahashi.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist