Russo dostal šanci jet s Guandalini Racing ve WorldSBK

Italský závodník série FIM Cup Superstock 1000 Riccardo Russo sice letošní sezonu nebude kvůli zraněním považovat za tu zcela nejlepší, ale díky tomu co stačil v sedle Yamahy předvést má nyní šanci postoupit do nejvyšší ligy superbikového šampionátu WorldSBK. Mezi superbiky míří s Yamahou týmu Guandalini Racing.

Čtyřiadvacetiletý Riccardo Russo letos absolvoval sezonu FIM Cup Superstock 1000 s továrním týmem tří ladiček. Bohužel řada zranění mu neumožnila odjet kompletní seriál a tak letos nastoupil jen do pěti závodu s nejlepším umístěním v podobě třetího místa v Německu.

Šance pokračovat v sérii superstocků byla, ale Russo nakonec přijal nabídku jet Yamahu R1 v královské kategorii WorldSBK. „Jsem moc šťastný, že budu v příštím roce součástí mistrovství světa superbiků, a věřím, že je ten správný okamžik vstoupit do nové kategorie s tím nejlepším týmem. Měl jsem možnost pokračovat s Yamahou dalším rokem v STK1000, ale rád bych poděkoval Andrea Dosolimu za jeho důvěru, že jsem mohl postoupit až do této špičkové kategorie.“

„Také bych chtěl za tuto šanci poděkovat Mirco Guandalinimu a doufám, že Yamaze předvedeme, že si všechnu jejich podporu zasloužíme. Předvídat jak to bude v příštím roce vypadat je v této chvíli dost obtížné, ale rozhodně budu dělat maximum a budu se snažit využít všech zkušeností. Nicméně Yamahu už znám, takže v tomto směru jsem optimistou.“.

Šéf týmu Mirco Guandalini k návratu do WorldSBK řekl: „Jsme nesmírně potěšeni, že se nám s Riccardem podařilo dohodnout. Rozhodně to nebude snadné vzhledem vysoké úrovni šampionátu, nicméně našim cílem bude stát se nejlepším netovárním týmem. Pracujeme na tom, abychom Riccardovi připravili ten nejlépe možný technický komplet.“

Jezdci a týmy WorldSBK pro sezonu 2017:

Althea BMW Racing Team - Markus Reiterberger, Jordi Torres
Aruba.it Racing-Ducati SBK Team - Chaz Davies, Marco Melandri
GoEleven Kawasaki Team - Roman Ramos
Guandalini Yamaha Team - Riccardo Russo
Honda World Superbike Team - Nicky Hayden, Stefan Bradl
Kawasaki Racing Team - Jonathan Rea, Tom Sykes
Milwaukee Aprilia - Eugene Laverty, Lorenzo Savadori
MV Agusta Reparto Corse - Leon Camier
Pata Yamaha Official WorldSBK Team - Alex Lowes, Michael van der Mark
Puccetti Kawasaki Racing - Randy Krummenacher

Možné nasazení týmů, jezdců – zatím nepotvrzeno:

Barni Ducati - Javier Fores, Saeed Al Sulaiti
Ducati - Leandro Mercado
Grillini Kawasaki – Ondřej Ježek, Dominic Schmitter, Ayrton Badovini
Ioda Aprilia Racing Team – Sylvain Guintoli, Alex De Angelis, Davide Giugliano
Pedercini Kawasaki - Anthony West
VFT Ducati - Fabio Menghi

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist