Roberto Rolfo nazpět do superbiků

Startovní listina WSBK na rok 2011 je uzavřena. Zřejmě už poslední volné místo obsadil celkem překvapivě Ital Roberto Rolfo, který tak pojede za satelitní tým Kawasaki Pedercini.

Doposud posledním volným místem ve startovním poli superbiků na rok 2011 byla pozice jezdce v satelitním týmu Kawasaki Pedercini a tím se stal hodně překvapivě italský pilot Roberto Rolfo. 30-letý Ital má na svém kontě celkem 79 startů v závodech superbiků, ovšem bez jediného podiového umístění. Vloni startoval za tým Johanna Stiegefelta a byl po čtyřech jízdách (tedy dvou závodech) nahrazen Američanem Johnem Hopkinsem.


V letošním roce byl Rolfo také oficiálním zkušebním jezdcem švýcarské firmy Suter v kubatuře Moto2 a jezdil tak závody Grand Prix za tým Italtrans. V celkovém pořadí skončil Roberto Rolfo na 14. místě, což je rozhodně zdánlivě zklamání s materiálem, který měl k dispozici. Ovšem tento Ital dokázal nejen vyhrát v Sepangu, nýbrž  byl ještě třetí na Sachsenringu, a skončil ještě 4x v Top 10. Pokud by se ale někdo pozastavoval nad pravým důvodem tohoto hodně překvapivého přestupu, tak jedno je nutno říci: Rolfo bude mít v týmu Pedercini k dispozici nový motocykl Kawasaki Ninja ZX-10R, tedy stejný jako tovární jezdci Tom Sykes, Chris Vermeulen a Joan Lascorz.

Kariéra ex-vicemistra světa dvěstěpadesátek Roberta Rolfa se skoro celá odehrála právě v této kubatuře, kde kromě vicetitulu v roce 2003 a tří vyhraných závodů GP ve stejné kubatuře, jezdil po 7 sezónách v této kubatuře v roce 2005 i závody MotoGP, ovšem bez velkého úspěchu (18. místo - 25 bodů).  Po svém odchodu z Grand Prix závodil tedy "Roby" ve WSBK a to za týmy Ducati Caracchi (2006), Ten Kate Honda (2007), Honda Althea (2008) a Stiggy Honda (2009), ale jak už jsem napsal výše, bez jediného podiového umístění. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist