Řidič týmového kamionu Kawasaki dostal 18 let

Dvaačtyřicetiletý Philip Roe byl podle Leicester Mercury uznán vinným z pokusu o nezákonný dovoz drog v hodnotě dvou a půl milionu liber, zbraně a střeliva na území Velké Británie. K jeho zadržení a k zadržení dalších tří členů doprovodného týmu superbikové stáje Kawasaki došlo v dubnu 2011 v přístavu Dover.

Řidič týmového kamionu převážel závodní materiál týmu Kawasaku z Itálie zpět do Velké Británie. Příslušníci Národní protidrogové agentury a Celní správa v Doveru tehdy nezadržela pouze Philipa Roe, ale rovněž řidiče druhého kamionu Gary Matthewse s dvojici mechaniků Mattia Fontanem a Danielem Swyerem.

Všichni jmenovaní byli po výslechu propuštěni na kauci a vedení týmu Paul Bird Motorsport vydalo oficiální prohlášení, kde uvedli, že nevěří, že by někdo z jejich týmu byl do této nezákonné akce nějakým způsobem zapojen. Kamiony měly být do budoucna lépe střeženy, aby již nedošlo k podobným incidentům.

V kamionu Philipa Roe tehdy nalezli v různých taškách a krabicích celkem šest kilogramů kokainu, osmašedesát kilo hašiše a třicet kusů tablet extáze. Mezi tabletami našli také pistoli Walther P22 s pětatřiceti ostrými náboji. Na stejné tašce pak objevili otisky prstů Philipa Roe a další důkazy, jako například záznamy o platbách za převážené zboží v přenosném počítači.

V prosinci 2013 byl Brit Philip Roe soudem v Canterbury shledán vinným ve všech bodech obžaloby a odsouzen k osmnácti letům vězení.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist