Renegade Ducati v problémech

Superbikový tým, za který letos závodil Noriyuki Haga, se nachází ve finančních problémech, bez jezdců a bez jistoty příští sezóny. Přesto se hovoří o tom, že by v týmu mohl jet například Jeremy McWilliams.

Leon Haslam a Noriyuki Haga odcházejí ze superbikového týmu Renegade Ducati a tak šéf týmu Mark Griffiths hledá za ně adekvátní náhradu. V týmu, který by v roce 2005 měl podle týmového šéfa patrně jezdit na motocyklech Honda CBR 1000RR, by mohl závodit irský jezdec Jeremy McWilliams, jenž zřejmě letos ukončil svou pouť v Grand Prix. Celý tým však prochází finanční krizí a tak Griffiths prohlásil, že možná pojedou pouze s jedním jezdcem.
“V žádném případě nevím zda pojedeme ve dvou jezdcích,“ řekl Mark Griffiths. “Vše záleží na množství finančních prostředků, se kterými budeme disponovat. Je zcela možné, že pojedeme pouze s jedním jezdcem. Pokud se nám nepodaří udržet Hagu, je náš seznam jeho nástupců krátký. Je v něm několik jezdců z MotoGP, několik z WSBK a jeden z AMA,“ naznačil Griffiths kde tým hledá jezdecké obsazení.
Mark Griffiths se svou manželkou Jay financovali tři poslední roky chod týmu. Nyní doufají, že po úspěchu Noriyuki Hagy seženou velkého sponzora, jenž se postará o zachování úspěšného týmu.
Jen prozradíme, že oním jezdcem z AMA Pro Racing je Američan Ben Bostrom, jenž podle zcela jiných zdrojů však již podepsal smlouvu s týmem Klaffi Honda a pojede na stroji Honda ve WSBK v barvách rakouského Mistra Světa Sidecare. Naopak podle dalších zdrojů jedná Ben Bostrom s týmem Michaela Jordana, za který by mohl na stejném motocyklu startovat opět v americkém šampionátu.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist