Reitwagen BMW: Tamada místo Resche

Nad týmem Pro Ride World Honda se stahují - zcela očekávané - mraky. Tým vynechal premiéru v Austrálii, nyní bude chybět v Portimao a také ve Valencii.

Prakticky jako přes "kopírák" se opakuje loňský příběh týmu Pro Ride World Honda, i když s jiným jezdeckým obsazením! Vloni byl obětí španělský jezdec Gregorio Lavilla - jen připomínám, že tento tým vloni ze začátku sezóny sice testoval, v žádném závodě se ale neobjevil.

Letos se situace opakuje trochu v jiném "hereckém" obsazení, místo Lavilly je to Japonec Makoto Tamada. A tým ještě ani jednou netestoval, ba dokonce dle vyjádření koordinátora Honda Europe Carla Fioraniho: "Od nás nebude mít tento tým vůbec žádnou podporu. Jejich žádost přišla příliš pozdě", říká italský manažer a dále vysvětluje: "Tento italský tým si u nás také neobjednal ani jeden motocykl a ani žádné náhradní díly."


Naštěstí pro Tamadu je stále zraněný rakouský pilot Roland Resch (Reitwagen BMW) - zlomená pravá klíční kost z Phillip Islandu - a tak ho právě v Portimao nahradí japonský jezdec. Ten také bude za tento tým testovat ve dnech po Portimao v Jerezu.

25-letý Resch je tedy stále v rehabiltačním centru v Garsu am Kamp - dolní Rakousko - pod dohledem profesora Andrea Dungla, kde pracuje na svém "fitness" programu.  

A další pokračování týmu Pro Ride Honda: "Po technické stránce jsme připraveni, ale odřekl nám hlavní sponzor. Našim snem je startovat v Assenu (25. dubna)", říká týmový manažer Marco Nicotari, který tak potvrdi, že i Valencii tento tým bohužel vynechá.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist