Régis Laconi drží palce Sylvainu Guintolimu

Ex-vítěz závodů Grand Prix - 1x v 500 ccm a SBK - 11x, Regis Laconi už před zahájením této sezóny hodně věřil svému krajanovi Sylvainu Guintolimu s továrním motocyklem Aprilia a měl zatím 100% pravdu, když ten totiž společně se svým týmovým kolegou Eugenem Lavertym vede šampionát po úvodním závodním víkendu v Austrálii.

V loňské sezóně 2012 překvapil Sylvain Guintoli všechny příznivce superbikového šampionátu třemi vítěznými jízdami, nutno ovšem hned říci, že to bylo na mokru, nebo minimálně za smíšených podmínek. Také je ale nutno podotknout, že k dispozici neměl ten nejlepší materiál, nýbrž se to vše odehrálo buď s ex-továrními biky Ducati po Hagovi a Fabriziovi - rok výroby 2010 - v týmu Liberty Racing, či Pata Racing, kam byly tyto motocykly později prodány.

           

Ovšem s mistrovským motocyklem z loňské sezóny patří Sylvain Guintoli v této sezóně k nejužšímu kruhu kandiátu na uvolněný trůn MS-Superbike. Na Phillip Islandu vyhrál tento Francouz po skvělém mistrovském a především taktickém výkonu svůj první závod na suchu vůbec a přidal k tomu ještě druhé místo z druhé australské jízdy. Společně se svým týmovým kolegou jsou tak oba na čele bodovací tabulky MS-Superbike.

                               

"Je to pro něho super skvělý začátek. V závodě to pro Sylvaina probíhalo úplně dle jeho přání a to je pro něho hodně důležité. Přitom jeho týmový kolega zná tento motocykl už daleko delší dobu. Ovšem Aprilia vypadá, že je pro Sylvaina jako šitá na míru. Mohu mu jen obrovsky pogratulovat.", říká Régis Laconi.
Faktická poznámka: Od roku 1990 čeká Francie na svého mistra světa superbiků. Tehdy vyhrál - jako doposud jediný Francouz - Raymond Roche s motocyklem Ducati MS-Superbike.

Na rozdíl od mínění jiných "taky odborníků" - třeba z našeho fóra - tak sympatický "Guinty" roli favorita dle opravdového odborníka Laconiho jen potvrzuje. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist