Rea s Haslamem testovali Fireblade SP 2014

Dvojice jezdců superbikové stáje Pata Honda World Superbike Leon Haslam a Jonathan Rea letos už pravděpodobně naposledy oblékli závodní kombinézu a vyrazili na trať katarského okruhu Losail vyzkoušet nový stroj Honda Fireblade SP.

Test a prezentaci nového modelu Fireblade SP 2014 uspořádala pro novináře z celého světa Honda Motor Europe. Nová Fireblade SP se může například pochlubit předním a zadním nastavením odpružení Öhlins, brzdy Brembo monoblock nebo blueprinted motorem  (špičková tolerance při sestavení jednotlivých motorových dílů, maximální spolehlivost).
„To byl ale týden!“ řekl po návratu domů Leon Haslam. „Jezdit po okruhu v Losail se všemi novináři byla na Fireblade SP skvělá zábava. Je to neuvěřitelný stroj a na tomto okruhu si ho dokážete dostatečně užít, takže si myslím, že jsem snad najel 300 kol!“

Haslamův týmový kolega Jonathan Rea přiletěl do Kataru z Austrálie, kde tráví zimní dovolenou. Také Rea byl možností testovat novou motorku nadšený, když mimo jiné uvedl: „Bylo to hodně zábavné a já si to společně s Leonem, jeho tátou Ronem a mým kolegou z TT Legend Johnem McGuinnessem bohatě užil. Někdy si tak sám pro sebe říkám, že mám tu nejlepší práci na světě.“
Možnost si na okruhu v Losail zajezdit jistě oběma jezdcům Pata Hondy přišla vhod, protože právě okruh v Kataru je v kalendáři superbikového mistrovství světa WSBK 2014 zařazen poprvé od roku 2009.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist