Rea může v Magny-Cours získat sté vítězství SBK a zároveň šestý titul

Úřadující světový šampion Jonathan Rea je na nejlepší cestě získat šestý titul mistra světa WSBK v řadě a to již o nadcházejícím víkendu ve francouzském Magny-Cours. Navíc má šanci dosáhnout stého vítězství v závodech superbiků a přesáhnout hranici třístého klání WSBK, což z něho učiní teprve čtvrtého jezdce v historii světové série po trojici Troy Corser, Tom Sykes a Noriyuki Haga.

O nadcházejícím víkendu může Jonathan Rea překonat hned několik milníků. Jednak je to počet závodů, do nichž v sérii WorldSBK startoval. Nyní má na kontě 298 startů, takže pokud vše půjde dle plánu, bude v neděli slavit jubilejní 300. start. Co se počtu vítězství týče, tak doteď Rea vyhrál 97 závodů SBK, což znamená jediné a to, že pokud bude v Magny Cours stoprocentní, oslaví v neděli jako první ve WSBK jubilejní 100. vítězství v mistrovství světa. Navíc pokud francouzský víkend uzavře s výhodou 63 a víc bodů, může slavit nejen kulatiny v počtu startů a vítězství, ale rovněž zisk šestého titulu mistra světa WorldSBK.

„Magny-Cours je okruhem, na který mám z minulosti řadu hezkých vzpomínek,“ uvedl před francouzským podnikem WSBK lídr průběžného hodnocení Jonathan Rea. „Okruh dostal jen nedávna nový povrch, tak na to se budeme muset hned od začátku zaměřit. V Magny-Cours také budeme čelit chladnějším podmínkám než v případě většiny podniků této sezony. Pokaždé je tam možnost, že bude dráha mokrá, ale s tím budeme muset pracovat.“

„Magny je jiným okruhem než na jakých jsme doposud v této sezoně jezdili. Je hodně ve stylu brzda-plyn, je tam velmi intenzivní akcelerace a rychlé změny směru. V minulosti to byly naše silné stránky, takže jen potřebujeme pracovat se základním nastavením tak, jak bude dráha vyžadovat. Samozřejmě, že budeme bedlivě sledovat předpověď počasí, cíl je ale stále stejný, postupovat krok za krokem a vyhrát závody,“ dodal tovární jezdec Kawasaki.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Lech přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist