Razgatlioglu spadl chybou Lowese, Brit to jako velkou chybu nevnímá

Druhý závod superbiků v Austrálii byl jiný ve srovnání s tím prvním a to především kvůli povětrnostním podmínkám. Nepršelo, teplota trati šla nad třicet stupňů a jezdci byli nuceni jít do tvrdších směsí pneumatik. S tím měl problém Turek Razgatlioglu, jenž neměl ideální start a během závodu byl součástí druhé pětky. Možná by nakonec na čtvrté místo dosáhl, ale zrovna v momentě, kdy míjel Alexe Lowese, Brit spadl a Turka poslal k zemi. V průběžném hodnocení WSBK je nyní Razgatlioglu šestý, Lowes patnáctý.

K nehodě došlo v sedmnáctém kole, když Alex Lowes ztratil předek svého stroje a narazil do Topraka Razgatliogla, který ho chtěl vnitřkem objet, aby postoupil pořadím a získal důležité body do šampionátu. Bohužel díky tomu nebodoval ani jeden z jezdců.

„Když jsem brzdil, Bassani byl pomalejší než Jonny očekával, takže ten zabrzdil,“ prozradil Alex Lowes po závodě. „Než abych jel po vnitřní straně a způsobil nehodu, jel jsem raději vlevo. Jak jsem mačkal brzdu blíž k zatáčce, protože jsem byl o něco delší, je tam taková malá nerovnost, která už dostala spoustu lidí. Narazil jsem do hrbolku a dál už nevím co se stalo s Toprakem. Asi do něj narazila moje motorka. Měl by stejný problém jako já, kdy všichni zpomalili víc, než jsme čekali. Upřímně řečeno, moc velká chyba to nebyla. Jedna z těch věcí, která se v závodění stává, ale samozřejmě škoda, že výsledek není. Myslel jsem, že havaroval on sám těsně za mnou. Napsal jsem mu, že se omlouvám, ale on mi řekl, že to nebyla moje chyba, takže byl v pořádku."

Toprak Razgatlioglu druhý závod na Phillip Islandu komentoval slovy: „Chtěl jsem šetřit zadní pneumatiku, jel za Johnnym a snažil se o umístění v Top5. Bohužel pak ale přišel kontakt s Alexem, ne jeho vinou. Byl jsem u něho, měl ale smůlu, spadl a jeho motorka mě trefila, takže jsem přišel o body a tu smůlu mám určitě větší. Možná jsem mohl skončit šestý, možná čtvrtý, nevím, každopádně jsme přišli o nějaké body. Loka (Andrea Locatelli) dnes odvedl dobrou práci a jsem za něj i jeho tým rád. Je to jen první závod. V Indonésii se budu snažit jet co nejlépe, protože chci opět vyhrát.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist